Home » AbrašMEDIA » 11. VOXfeminae Festival – od 25. do 29. 10.

11. VOXfeminae Festival – od 25. do 29. 10.

Jedanaesti VOXfeminae Festival održaće se od 25. do 29. listopada u Zagrebu.

Festivalski program ove godine zauzima zagrebačku Trešnjevku: strašne žene na velikom ekranu i redateljice vladaju CeKaTe-om, gdje se održava filmski program festivala; dok se forumski odvija u “Šesnaestici” – kulturno-društvenom centru koji upravo u sklopu VFF-a otvara svoja vrata u Ozaljskoj 16.

Dobro ste pročitali i pročitale, od ove jeseni Trešnjevka je bogatija za prostor posvećen rodno i društveno angažiranim aktivnostima za lokalno stanovništvo i zajednicu, a na tom tragu pripremile smo vam bogat kulturni, prezentacijski, radionički, diskusijski i zabavni program! Uz femmenalnu postavu sudionica i sudionika:

// otvaramo izložbe Rine Barbarić “Mama je bila u pravu” & Ines Kotarac /// Where The Light Will Fall “My Queens”
// otkrivamo zaboravljene žene grada Rijeke uz “Nevidljive sile”
// bojamo pičke iz slikovnice “Cunt Coloring Book” uz Jasnu Jasnu Žmak; ali i problematiziramo plaćanje iste uz Ivanu Radačić (Institut Ivo Pilar) i Carol Harrington (University of Wellington)
// održavamo performanse i prosvjedne akcije uz Antonia Grgića i Luku Prelas
// šivamo feminističke i queer prišivke uz HOI
// izrađujemo anti-seksističke stickere za svoj kvart uz Sve su to vještice
// gledamo izvrsne filmove, uključujući kandidatkinju za Oscara “Ne gledaj mi u pijat / Quit Staring at My Plate”
// ispijamo koktele i učimo o queer ikonama uz House Of Flamingo
// program za najmlađe (i one koji se tako osjećaju) uz udrugu Kozlici
// i još mnogo toga! Čitav program objavljujemo uskoro; a za sneak-peek istog pridružite nam se u knjižari Ljevak u četvrtak, 12. 10. u 19h na programu Žene su i dalje strašne – ususret 11. Vox Feminae Festivalu

Osim konačnog otvorenja „naše sobe“, s posebnim veseljem vam pripremamo i predstavljanje prve igre u produkciji K-zone! „Strašne žene“ društvena su igra s kartama i posveta svima koje su zadužile društvo svojim angažmanom na području kulture i umjetnosti, znanosti, aktivizma i teorije, a premijerno ćemo je zaigrati upravo na VFF-u!

(AbrašMEDIA)