Home » AbrašMEDIA » 8. Antifa fest – 1. i 2. 9. u OKC Abrašević

8. Antifa fest – 1. i 2. 9. u OKC Abrašević

Prvi vikend u septembru rezervisan je za 8. Antifa fest u Mostaru. Fest će se održati 1. i 2. 9. u OKC Abrašević.

Program

Petak, 1. 9.

18.00 Mostar u Narodnooslobodilačkoj borbi (obilazak lokacija vezanih za antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu)

21.00 Party

DISCOSCOPIA
Muzička grupa iz Mostara koja pušta isključivo nekomercijalnu, underground muziku i to u slobodno vrijeme, dok ne popravljaju bicikla.

MENTAL FREEDOM

Mental Freedom je muško-ženski dubstep duo iz sarajevsko-zeničke kotline kojeg čine dugogodišnji pripadnici underground armije ljubitelja bass zvuka. Čine ga Benjamin Khan i Skali Yo koji su zajedničkim snagama organizovali i puštali na mnoštvu raznih događaja – koncerata, partija i festivala. Pod sloganom “bez umne, nema ni fizičke slobode”, promovišu solidarnost, slobodu i istinu kao temelje za pravednije društveno uređenje. Njihov zvuk se može okarakterisati kao plesan i dinamičan spoj duba, hip-hopa, dubstepa i ostalih srodnih žanrova koji su kroz historiju bili glas i vapaj potlačenih i obespravljenih, vješto spojeni u cjelinu koja ruši barijere učestalog zvuka koji se može čuti na našim prostorima.

Ulaz 2 KM

Subota, 2. 9.

18.00 Mostar u Narodnooslobodilačkoj borbi (obilazak lokacija vezanih za antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu)

20.00 Koncert

OvRHa (Pula Punk)

Punk band ovRHa osnovan je u travnju 2012. godine, članovi su vokal Đeni Brženda-Brgy, gitarist Emil Kolak, Wolfang Ereš-Wolgy basist I i bubnjar Nenad Rašeta – Žare. Radi se o glazbenicima sa višegodišnjim iskustvom u raznim bendovima: Brgy – Crnački Znoj i Frontalni Udar (prva postava); Emil – Preludium; Đi – Frontalni Udar, Wolgy – Frontalni Udar i Pokret Otpora
Bendu su pridonijeli: Ćupo – ritam gitara i Matej Mirkac i Ićo na bass-u. U pulskom studiu „Ja sam gluh”, pod inžinjerskom palicom Jularić Gorana – Juleta ,u travnju 2014. snimljen album „Država”
https://www.facebook.com/ovrha.pu/?fref=ts

POPIK (Sarajevo Punk Rock)

POPIK je sarajevski punk rock bend osnovan 2014. godine. POPIK je nastao kao odgovor na bh. ludilo, laži, obmane, genocidne namjere bh. političara te njihovih mentalnih i finansijskih agresora koji bi najrađe da smo svi mi mrtvi, da nam zasade vile i šoping centre na kostima. POPIK je muzika za sposobne, a ne za podobne. POPIK odgovara isključivo za ono što kaže, a ne za ono kako ljudi razumiju. Drugim riječima, POPIK nije bend, POPIK je REAKCIJA. I u apatičnom društvu licemjerja i mentalnog unazađenja, POPIK je šut adrenalina injekcijom drito u srce. POPIK je živa sila spremna na razgovor, diskusiju i argumentaciju, uz uzajamno poštovanje, a bazirana na idejama zdravog razuma i logike.
Mi nismo politički korektan i politički orijentisan bend, iako gajimo ljubav ka idejama ljevice – to nije politički izbor, već zdrav razum.
https://www.facebook.com/PopikPunk/?fref=ts

URBAN INSTINKT (Tuzla Rap-Core)

Bend Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010. godine, ostajući na temeljima starog benda “Hiv”, kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim rifovima i ritmovima, plus mješavina hardcore i rap vokala, tekstovi vezani za psihosocijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu, na ulici, gdje većina mladih provode svoje vrijeme, gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na “betonu”. Iskreno, istinito, realno…
https://www.facebook.com/TZXRC/?fref=ts

PEENTERS (Beograd/Minneapolis Anarcho-psych-punk duo)

Ulaz 6 KM

(AbrašMEDIA)