Home » AbrašMEDIA » AbrašRadio i ROM 005: „Zvučne razglednice iz Hercegovine“

AbrašRadio i ROM 005: „Zvučne razglednice iz Hercegovine“

Prvo decembarsko izdanje partnerskog radijskog programa AbrašradioplusROM posvetili smo priči o zvuku, o stvaranju Zvučnih razglednica iz Hercegovine koje realizira Abrašradio zajedno sa srednjoškolcima iz Trebinja, Ljubinja, Stoca, Čapljine i Mostara.

AbrašRadio je u mjesecu oktobru krenuo sa radionicama pod nazivom „Zvučne razglednice iz Hercegovine“. Radionice o zvuku, kompoziciji, audio i radio artu, umjetnici sa našeg radija provodili su na području pet hercegovačkih gradova s ciljem kreiranja 6 autentičnih zvučnih razglednica kroz interaktivni, edukativni proces sa mladim ljudima.

Polaznici radionica će, kroz proces istraživanja, rada i učenja, biti ohrabreni da se adresiraju na svoju lokalnu zajednicu, njene kulturne i obrazovne institucije, te posebno da se upuste u intergeneracijski dijalog sa starijim članovima zajednice i valoriziraju prikupljena saznanja. Stjecat će nove vještine i koristiti inovativni pristup, te prepoznavati i razvijati svoje talente i afinitete. Smatramo da ovakav vid suradnje obrazovnih i kulturnih institucija doprinosi boljoj kvaliteti učenja, te pobuđivanju radoznalosti i podizanju svijesti kod učenika. Zvučne razglednice namijenjene su daljoj distribuciji, kako bi se promovirale gorepomenute hercegovačke sredine, njihove lokalne specifičnosti i (ne)materijalna kulturna baština.

Playlista:
Rose Elinor – Colour Of Water
The Clientele – The Neighbour
The Lemon Twigs – Light and Love
Boy Harsher – Motion

Poslušajte što nam je Ronald Panza, umjetnički koordinator projekta „Zvučne razglednice iz Hercegovine“, u razgovoru za AbrašRadio, pojasnio o umjetničkim i edukativnim namjerama radionica.

(AbrašMEDIA)