Home » AbrašMEDIA » AbrašRadio i ROM 006

AbrašRadio i ROM 006

Poslušajte šesto izdanje radijskog programa AbrašradioplusROM.

U emisiji možete poslušati razgovor kojeg smo obavili sa Robertom Valtlom glumcem, redateljem, voditeljem Mini teatra iz Ljubljane, premijerni humoristički program „ONOMATOBLEJA“, te recenziju albuma „Oxbow – Thin Black Duke“.

Ove godine navršava se 65. godina od začetka značajnijeg razvoja lutkarstva i lutkarske umjetnosti u Mostaru. S Robertom Valtlom razgovaramo o stanju u umjetnosti lutkarstva, o umijeću glume, kao i o Mini teatru, njegovim predstavama, premijeri i predstavama koje se spremaju. Intervju je vodio Ronald Panza.

Naše šesto radijsko izdanje obogaćeno je premijernim satiričnim programom pod nazivom „Onomatobleja“ /sedmični radiostandup pregled političkih i društvenih dešavanja u svijetu i zemlji/. Mostarski Stand-UP komičari su se preselili u svijet „patuljaka koji govore iz kutije“. Od sada ćete ih moći slušati svake subote od 22-23 sata u našem programu, programu Abrašradija. Onomatobleju pripremaju: Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović.

Na kraju programa „Drugo ime za Slobodu“ imate priliku poslušati recenziju albuma grupe Oxbow – Thin Black Duke: „To su kalifornijski veterani avangardnog noise rocka. Kaotični i eksperimentalni još od početaka 1988. godine, iza sebe imaju sedam izdanja koja, svako zasebno, harlekinski izazivaju sve standarde i učestale obrasce rocka, bluesa, jazza. Ipak, od posljednje manijakalne priče sjajnog The Narcotic Story (sve preporuke!) prošlo je ravno deset godina.“ Recenziju pripremio i pročitao Boris Filipić

PlayLista:
Kele Okereke – Capers
Kele Okereke – Streets Been Talkin’
New Order – Ceremony
Fever Ray – Red Trails
Oxbow – Cold & Well-Lit Place