Home » AbrašMEDIA » Abrašradio i ROM 008: Priče iz Dubrovnika

Abrašradio i ROM 008: Priče iz Dubrovnika

Ove sedmice u našem radijskom programu (AbrašRadio+ROM) donosimo Vam dvije priče iz Dubrovnika. U prvom prilogu govorimo o 15. Međunarodnom seminaru studentskih radija „HEAR ME“, dok smo drugi rezervirali na predstavljanje Festivala „Treće Uho“, koji je ove godine kao temu vodilju imao priče o Bosni i Hercegovini. Onomatoblejci su priredili svoj treći satirični sedmični pregled zbivanja u svijetu i zemlji. Na kraju našeg programa za dvadeset treći decembar donosimo Vam recenziju najnovijeg albuma grupe ULVER.

Studentski radio UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku bio je domaćin 15. Međunarodnog seminara studentskih radija „HEAR ME“. Seminar se održavao 19. i 20. decembra uz prisustvo studenata novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. UNIDU radio tih dana obilježio je desetu obljetnicu života u eteru.

Na ovogodišnjem dubrovačkom susretu „HEAR ME“ bili su prisutni: Radio Student iz Zagreba, Radio Pressedan iz Koprivnice, Radio Sova iz Rijeke, Radio UNIOS i Brtva glave iz Osijeka, Radio Kampus iz Splita, Radio Študent iz Ljubljane, Radio Krš iz Podgorice, Radio Treći i Abrašradio iz Mostara. Ispred Abrašradija u Dubrovnik su odputovali Boris Filipić i Luka Marijanović.

Na dvodnevnom seminaru pokrenute su teme: politika na studentskom radiju, radio u digitalnom društvu, a raspravljalo se o daljnjoj suradnji studentskih radija u regionu. Prvi seminar studentskih radija održao se u Splitu u novembru 2009. kada je započela i suradnja u mreži studentskih radija.

Festival „Treće uho“, u organizaciji Udruge Bonsai iz Dubrovnika, kao zemlju fokus za 2017.godinu odlučio je predstaviti Bosnu i Hercegovinu. BiH je prezentirana kroz moderno likovno stvaralaštvo, gastronomiju i kinematografiju. Ideja festivala bila je pokazati neraskidive poveznice između naroda u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, s naglaskom na područje Dubrovnika. Predstavljeni su bh. kulturni centri, upriličene radionice… Jedna od radionica bila je posvećena razvoju neprofitnih radio stanica, ali i potrebi očuvanja radija kao medija edukacije. Voditelji pomenute radionice, a kasnije i panel diskusije, bile su naše kolege Ronald Panza, Vladimir Ćorić i Boris Filipić.

Playlista:
John Maus – Pets
Kelela – Turn To Dust
Flotation Toy Warning – When the Boat Comes Inside Your House
Ulver – Nemoralia (Youth Ambient Mix)
Ulver – So Falls the World