Home » AbrašMEDIA » Abrašradio i ROM 014

Abrašradio i ROM 014

Poštovani, došli smo do još jednog izdanja radijskog programa „Drugo ime za slobodu“ Abrašradija (program se realizira u suradnji sa Radio Otvorena Mreža).

U emisiji možete poslušati razgovor sa članovima bandova Crustalno jasno i Gudron koji su u subotu (10.02. 2018. godine) u OKC Abraševiću održali nezaboravan koncert.

Crustalno jasno je crust punk duo iz Mostara koji svira od 2013. godine. Ova drum and bass sekcija brzim pankerskim stavom, kreštavim vokalima, te čestim melodičnim dionicama govori o stvarnosti u kojoj se nalazi i razvija, ne izbjegavajući pritom humor, politiku i autoironiju. Gudron svira od 2011. godine i nastao je iz prethodnika, noise kvarteta Dlake. 2016. objavljuju svoj prvi album ‘Haram’, a prethodilo mu je split izdanje s talijanskim kolegama, bendom La Confraternita del Purgatorio.

Kroz besjedu sa našim gostima imaćete priliku poslušati i snimke koncerta iz Abraševića, a sve to zahvaljujući našem ton majstoru Omeru Korkmanu.

U drugom dijelu programa „Drugo ime za slobodu“, Boris Filipić je razgovarao sa Draganom Vukovićem o nezaobilaznoj knjizi o muzici u exYU – Enciklopedija duo bandova sa prostora bivše nam države. Dragan Vuković, aka DJ VUK kulturni je radnik, organizator koncerata, turneja i festivala, vlasnik koncertne agencije “Repeta”, muzički novinar kao i urednik pedesetominutne emisije pod nazivom “Anatomija zvuka” koja svake sedmice ide na državnom radiju BHRadio 1.

Muzika: Crustalno jasno, Gudron, Popečitelji, Zli jezici i Crno dete.