Home » AbrašMEDIA » BODY COUNT – Bloodlust [2017], Century Media Records

BODY COUNT – Bloodlust [2017], Century Media Records

Uvelike veteran (‘Cop Killer’), Ice-T sa Body Countovim novim albumom beskompromisno nastavlja govoriti o temi rata, koji se u Americi već dugo nečujno odvija.

Piše: Boris Filipič, AbrašMEDIA

Na uvodnoj traci ‘Civil War’ rat proglašava (i solira) Dave Mustaine, samo jedna od metal superzvijezda koje su gosti na ploči (Max Cavalera, Randy Blythe). Rat je pakao, pljačka, loši uslovi odrastanja i života, izdaja.

Sve se elaborira kroz ljut i groovy rap+hardcore+nu metal+thrash miks po kojem je BD i znan. Presjek albuma čini, uslovno kazano off-topic, obrada pjesme Raining Blood/Postmortem, uz koju saznajemo o muzičkim elementima koje inicijalno oblikuju BC: Black Sabbath, Suicidal Tendencies, Slayer.

Svirka je energična, breakovi se na momente sjajno slažu i s Ice-T-jevim random rantanjem, a nu metal momenti su očiti i dominantni i unatoč vokalu. Slijede personalnije, tamnije teme, teme nasilja kao inherentnog ljudskoj vrsti.

Za finale, sigurnim himnama albuma – ‘No Lives Matter’, naslovnom pjesmom ‘Bloodlust’ te biografskom ‘Black Hoodie’, slijedi i sam zaključni politički statement:

‘Racism is real, but it’s not it (…)
When it comes to the poor / No lives matter (…)
They can’t fuck with us / Once they realise we’re all on the same side /
They can’t split us up / And let them prosper off the divide ‘

Jasan, veteranski, ali ne i učmao, direktan metaliziran hardcore s političkom porukom.
Uostalom, Ice-T.