Home » AbrašMEDIA » “Čuvarkuća” sa Sidranom, Milićem i Divanhanom u petak u NPM-u, u subotu “Ćelava pjevačica”

“Čuvarkuća” sa Sidranom, Milićem i Divanhanom u petak u NPM-u, u subotu “Ćelava pjevačica”

U Narodnom pozorištu Mostar sljedeći petak i subotu publici nude se dva sjajna programa, sve uz besplatan ulaz: u petak, 17. 11. u 18 sati performans uz promociju knjigu Tarika Đođića “Čuvarkuća” i nastup Divanhane, a u subotu, 18.11. u 20 sati predstavu “Ćelava pjevačica” u sklopu obilježavanja Noći teatra Bosne i Hercegovine.

Tarik Đođić i njegova hit knjiga “Čuvarkuća” (lat. Sempervivum tectorum) nakon Sarajeva, Zagreba, Srebrenika, Prnjavora i brojnih drugih gradova stižu i u Mostar! Promocija će biti održana u petak, 17. 11. u 18 sati u Narodnom pozorištu Mostar. Promocija je ustvari svojevrsni performans u kojem će o knjizi govoriti bardovi književnosti, novinarstva, filma: Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović, Adnan Rondić, u muzičkom dijelu nastupa Divanhana, a sve to uz besplatan ulaz! Koliko je zanimanje za knjigu govori i podatak da je već skoro rasprodano i četvrto izdanje knjige “Čuvarkuća”, koju je objavio Buybook iz Sarajeva. Promocija u Narodnom pozorištu Mostar je deseta u BiH, a prva u Hercegovini! Sav prihod od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe.

Iz NPM s ponosom najavljuju i da je Narodno pozorište Mostar među učesnicima Evropske manifestacije Noć teatra – Noć teatra Bosne i Hercegovine. U subotu, 18.11. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je predstava “Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčija. U predstavi igraju Emir Sejfić (g. Smit) , Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan). Ulaz besplatan!

(AbrašMEDIA)