Home » AbrašMEDIA » Drugi rođendan “Buvljaka bez novca” u Kinu Bosna

Drugi rođendan “Buvljaka bez novca” u Kinu Bosna

Drugi rođendan “Buvljaka bez novca” možete posjetiti u Kinu Bosna, u nedjelju, 17. decembra, od 13 do 16 sati.

“Dragi/e, organizujemo još jedan rođendanski Buvljak bez novca te se ponovo družimo u prostorijama Kino Bosne. Pozivamo sve vas da nam se pridružite u ovoj humanoj i potpuno besplatnoj akciji za sve, koja traje već dvije godine!

Buvljak bez novca se već duže vrijeme vodi po jednom principu: sve što ti ne treba donesi, ono što ti treba uzmi! Naravno, na Buvljak nije obavezno donijeti nešto, dođite da se družimo, pijemo čaj i zajedno provedemo još jednu nedjelju.

Na raspolaganju su uvijek razne stvari; knjige, odjeća, hrana, kućne stvarčice, pa čak i usluge i razmjene vještina, u vidu masaže, razgovora, crtanja, pjevanja ili slično.

Buvljak će biti podijeljen na više dijelova i to:

1. KUTAK ZA ODJEĆU
2. KUTAK ZA KNJIGE
3. KUTAK ZA UMJETNOST
4. KUTAK ZA HRANU
5. KUTAK ZA RAZMJENU VJEŠTINA
6. RADIONICE ZA DJECU; radionice su uvijek kreativnog karaktera, gdje naši najmađi posjetioci imaju priliku da čitaju priče, crtaju, igraju se sa svojim vršnjacima, te uče o reciklaži i očuvanju okoliša.

Mole se svi/e učesnici/e Buvljaka da uzmu samo onoliko stvari koliko im je zaista potrebno, sve aktivnosti koje naši/e volonteri/ke budu primjetili/e kao neprimjerene biti opomenute, a ti ljudi spriječeni da odjeću i stvari uzimaju kako bi ih prodavali.”

(AbrašMEDIA)