Home » AbrašMEDIA » Feministički festival „Zgodne žene spašavaju stvar“

Feministički festival „Zgodne žene spašavaju stvar“

“Zgodne žene spašavaju stvar” peto je izdanje festivala namijenjenog promociji ženskog stvaralaštva te kreiranja i propitivanja kulturnog i umjetničkog djelovanja iz feminističke perspektive. Festival će se održati 3. i 4. studenog u Splitu.

Program:

petak, 03.11., Caffe bar Chilton, 21:00 h

Predstavljanje zbirke priča ‘O ljubavi, batinama i revoluciji’ Nore Verde
Treće prozno izdanje obuvaća priče žena različitih dobi i životnih iskustava oko tema ljubavi, nasilja i revolucije, svakodnevnih otpora i prkosa kao alata za preživljavanje i življenje.

subota, 4.11., 12 sati, Pjaca (ispred knjižare Morpurgo)

Živa knjižara

Unatoč obećanjima da će najstarija knjižara u gradu Splitu i jedna od najdugovječnijih uopće otvoriti svoja vrata u rujnu, to se nije dogodilo i nema najava da će se dogoditi. Grad koji je nekoć imao čak sedam knjižara u uskom krugu oko Pjace danas je grad u kojem se knjige jedva pronalaze. Ne bismo li upozorili na pogubnu praksu sužavanja prostora za kulturu i njegovog ustupljivanja komercijalnim i turističkim djelatnostima, Skribonauti organiziraju Živu biblioteku pred knjižarom Morpurgo u subotu, 4.11., u 12 sati, da barem jedan dan ponovo povežu knjižaru s gradom i grad s knjigom.

U sklopu Žive knjižare moći ćete “posuditi”:

Nadu Topić
Autorica knjige“Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. – 1947.) i razvoj kulture čitanja” pružit će kratki uvod u povijest knjižare ta nam pokazati zašto je knjižara Morpurgo bila i ostala važni centar kulture u Splitu. Autorica će s nama i podijeliti i ulomak iz svoje hvaljenje knjige “Male stvari”.

Noru Verde
koja će pročitati priču iz svoje najnovije zbirke “O ljubavi batinama i revoluciji”.

Mariju Rakić Mimicu
dobitnicu Nagrade Prozak koja će čitati priču iz svog iščekivanog prvijenca.

Olju Savičević Ivančević
nagrađivanu pjesnikinju, autoricu kratkih priča i romana koja će s vama podijeliti ulomak iz svog romana “Pjevač u noći”.

(AbrašMEDIA)