Home » AbrašMEDIA » Film “Ostani” osvojio nagradu publike na VIVA Film Festivalu

Film “Ostani” osvojio nagradu publike na VIVA Film Festivalu

U subotu, 16. septembra, u Sarajevu je održana završna projekcija filmova VIVA Film Festival koji je bio takmičarskog karaktera. Ovaj festival uvrstio je 109 filmova u zvaničnu selekciju u četiri kategorije: ekologija, religija, turizam i omladinski film.

U kategoriji omladinskih filmova, mladi su režirali i našli se u ulogama glumica/glumaca. Film koji je predstavljao grad Mostar, režirao je, četrnaestogodišnjnji Anes Mušić. Naziv filma je „Ostani“ i u konkurenciji od 20 omladinskih filmova, izabran je za najbolji film po glasovima publike i društvenih mreža.

Film “Ostani” šalje poruku da mladi vjeruju da i u gradu kojeg neki nazivaju podijeljenim, ipak mladi još vjeruju u bolje sutra i žele da ostanu u svom voljenom gradu.

Za najbolji omladinski film po odluci žirija je odabran film koji je predstavljao susjedni grad Stolac.

U izjavi nakon završne ceremonije dodjele nagrada i diploma, mladi redatelj Anes Mušić, u izjavi za medije rekao je: “Želim svima koji su glasali za ovaj film i tako podržali mene i moje prijatelje i prijateljice, da zahvalim, gdje podrazumijevam podršku građana Mostara, prijatelja i rodbine u dijaspori, a posebno mojih školskih kolega. Takođe, ovim putem izražavam zahvalnost svim mostarskim medijima koji su nam pružali stalnu podršku.”

(AbrašMEDIA)