Home » Dnevne novosti » Mostar » Francuski institut u Mostaru organizirao kreativno druženje za djecu

Francuski institut u Mostaru organizirao kreativno druženje za djecu

U organizaciji mostarskog ogranka Francuskog instituta, jučer je u Mostaru održano kreativno druženje za djecu koje će se u prostorijama Instituta održavati i sljedeća dva dana.

Po riječima voditeljice Francuskog instituta u Mostaru Jasmine Zvonić, Institut u okviru svojih redovnih aktivnosti organizira i druženja za najmlađe, a riječ je o kreativnim radionicama koje se održavaju tokom zimskog i ljetnog raspusta.

“Na tim radionicama kroz izradu različitih predmeta, likovne aktivnosti, pjesme i interaktivne igre, pokušavamo djeci približiti francuski jezik te da ih kroz neke jednostavne aktivnosti naučimo prve riječi na francuskom jeziku”, istaknula je Zvonić.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 5 do 12 godina, kaže Zvonić, iako su imali primjer da se u njihov rad jako dobro uklope i mlađa djeca.

Osim voditeljice Zvonić, aktivnosti koje su predviđene u toku kreativnog druženja vodi i lektorica – nativni govornik u Francuskom institutu.

“Djeca tako imaju priliku da upoznaju nekog tko dolazi iz Francuske, tko može odgovoriti na sva njihova pitanja, kojih je, naravno, mnogo, o francuskoj kulturi, običajima i svemu što ih zanima o toj zemlji”, kazala je Zvonić.

(FENA)