Home » AbrašMEDIA » Galerija „Soba“ ugostila Damira Mumbašića

Galerija „Soba“ ugostila Damira Mumbašića

Nakon izložbe grafika mladog umjetnika Krisa Andrića, galerija „Soba“ dočekala je još jednog umjetnika i njegove slike. Riječ je o Damiru Mumbašiću i izložbi koja nosi naziv „Face i lica“.

Mumbašić slikarskom tehnikom stvara likove iz podsvijesti, počevši od jednostavnih kontura do ekspresivnih i apstraktnih oblika i formi iz kojih nastaju portreti i lica. Likovi asociraju na već viđene stvarne karaktere ljudi koji će kod posmatrača izazvati reakciju na prvo viđenje.

Slikar nam, kroz emocije koji ovi portreti bude, ukazuje na prednosti i nedostatke savremenog društva, više se orijentišući na aspekte koji su manje povoljni i koji nisu zasnovani na reklamama sa TV-a. On je prezadovoljan atmosferom, ističući također da je galerija „Soba“ odlično osmišljeno mjesto za izložbe.

„Što se tiče cjelokupnog projekta, super je sve. Fenomenalna je destinacija. Mladi su oživjeli ovaj prostor. Jedino je šteta što mnogi u ovom gradu i ne znaju gdje se nalazi bivša kasarna na Konaku.“

Posjetioci su uživali u izloženim slikama koje su na prvo viđenje probudili reakcije.

„Mnogo je cool ovo što radite ovde. Podseća me na „Index“ u Beogradu koji je bio mesto slično ovom, sličan temperament, sličan je bio i cilj mesta. Nažalost on se zatvorio. Zato bih volela da vama ovo uspe i zaživi malo više, da imate što više izložbi, performansa i sl.“, rekla je jedna od posjetiteljki izložbe.

Atmosferu sa izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

Izložbe koje slijede u sklopu Street Arts Festivala:

2.6.2017.
18:00 – Galerija “Soba” (nekadašnja kasarna Konak) – Izložba Alije Kambera “Galerija Grundilo”

3.6.2017.
18:00 – Galerija “Soba” (Konak) – Izložba Emanuel-a Urquiza “Hand painted Skateboards”

4.6.2017.
18:00  – Galerija “Soba” (Konak) – Izložba Jeff Ross-a “Big Dot’s, Parts and Pieces”

6.6.2017.
19:00 – Ćorovića Kuća – Multimedijalna izložba Dine Primorca

(AbrašMEDIA)