Home » AbrašMEDIA » I NPM u akciji za Anu Ritu Puljić: “Zajedno za sretnije djetinjstvo”

I NPM u akciji za Anu Ritu Puljić: “Zajedno za sretnije djetinjstvo”

Narodno pozorište Mostar pridružilo se akciji pomoći za trogodišnju Anu Ritu Puljić, djevojčicu koja nikad nije stala na svoje noge, a velika joj želja da pleše s prijateljicama.

U dogovoru s obitelji djevojčice, Narodno pozorište Mostar će u petak, 13. 10. u 20 sati izvesti humanitarnu predstavu “Hotel Plaza”, višestruko nagrađivanu hit predstavu u režiji Admira Glamočaka, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doprinos za liječenje, kao i poziv svima da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.

Cijena ulaznice je standardna za predstave u produkciji NPM-a: 7 KM, s popustom 3,50 KM, ali napominjemo da će u petak u 20 sati ispred Narodnog pozorišta Mostar biti i volonteri koji će prikupljati novac za liječenje Ane Rite Puljić i svi se mogu uključiti u akciju pomoći djevojčici.

Napominjemo da od gostujućih programa u NPM-u u srijedu, 11. 10. u 19 sati možete pogledati predstavu Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke “Sinovi umiru prvi” Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, a u sklopu “Šantićevih večeri poezije”. Ulaz je besplatan, a ulaznice preuzimate na blagajni NPM-a.

U četvrtak, 12. 10. u 20 sati koncert će održati Sanel Redžić, jedan od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije, kome mnogi muzički kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svjetsku karijeru. Redžić je uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, postao važno ime na internacionalnoj sceni. Imao je preko 1000 nastupa širom svijeta, osvojio brojne nagrade (Beograd, Beč, Weimar, Oberhausen, Lisbon, Tokyio…), učio od čuvenih majstora gitare… Ulaz na koncert je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

(AbrašMEDIA)