Home » Dnevne novosti » Igrači novosadskog niželigaša u majicama s Mladićevim likom

Igrači novosadskog niželigaša u majicama s Mladićevim likom

Igrači Fudbalskog kluba “Kabel” s novosadskog Limana u nedjelju su na teren izašli noseći majice s likom bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika Ratka Mladića, prenijeli su vojvođanski mediji.

Mladić je sudu u Haagu prošlog tjedna osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tijekom rata u BiH.

“S obzirom i da je na Facebook stranici ovog kluba na naslovnoj fotografiji Ratko Mladić (fotografija je u međuvremenu uklonjena), verovatno su u rukovodstvu odlučni u tome da osuđenom generalu daju svaku moguću javnu podršku”, navodi portal 021.

“Kabel” je novosadski nogometni klub osnovan 1932. godine i najveći uspjeh mu je bio plasman u Drugu saveznu ligu u okviru bivše Jugoslavije krajem osamdesetih.

Igrači “Kabela” su u majicama s likom Ratka Mladića izašli na teren u utakmici 15. kola Vojvođanske lige – Jug u kojoj su rezultatom 2:0 pobijedili gradskog rivala “Slaviju”.

Prethodno je Europska nogometna asocijacija najavila je kako će kazniti klubove čiji navijači budu slavili ratne zločince, pa ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga i beogradskim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi prijeti kazna.

Osuđeni za ratne zločine Ratko Mladić na odigranim utakmicama Lige Europe u četvrtak dobio je podršku srbijanskih i ruskih navijača.

Navijači Zenita su za vrijeme utakmice u Sankt Peterburgu protiv skopskog Vardara izvjesili transparent s natpisom “Ratko Mladić – srpski heroj”, zbog čega ruskom klubu prijeti kazna.

U Beogradu je Partizan ugostio Young Boyse (Švicarska), a navijači beogradskog kluba su podigli transparent s porukom “Nek’ je tvojoj majci hvala”.

Oglasili su se i navijači Crvene zvezde, koja je gostovala u Bjelorusiji. Za vrijeme utakmice protiv BATE Borisova navijači “crveno-belih” su razvukli transparent s porukom “1000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”.

Nekoliko stotina navijača Zvezde tokom utakmice je i skandiralo ime Ratka Mladića.

(Agencije)