Home » Kultura » Film » Iz novog filma Ridleya Scotta brišu se scene sa Kevinom Spaceyem

Iz novog filma Ridleya Scotta brišu se scene sa Kevinom Spaceyem

Scene sa Kevinom Spaceyem će biti isječene iz tek završenog filma Ridleya Scotta zbog sve brojnijih optužbi upućenih američkoj zvijezdi za seksualno uznemiravanje, ali bi film trebalo ipak da uđe u bioskopske sale za mjesec i po dana.

Scott koji je poznat po tome da je efikasan reditelj, ne namjerava da mijenja najavljeni datum izlaska filma – 22. decembar.

Sve scene s Kevinom Spaceyem iz filma “All the Money in the World” će biti isječene i ponovo će biti nasnimljene sa glumcem Christopherom Plummerom, potvrdio je sinoć PR ovog filma Simon Halls.

Osobe bliske produkciji filma rekle su da je Plummer odmah počeo snimanje novih scena u ulozi J Paula Gettya. Očekuje se da će druge dvije zvijezde filma Mark Wahlberg i Michelle Williams učestvovati u snimanju novih scena.

Film je trebalo da ima svjetsku premijeru na festivalu Američkog filmskog instituta u Los Angelesu 16. novembra, ali je povučen ranije ove sedmice poslije niza optužbi upućenih Spaceyu za seksualno uznemiravanje. Spacey je takođe izbačen iz ekipe serije “Kuća od karata” (House of Cards) koja je i suspendovana kada su izbile optužbe protiv njega, navodi agencija Beta.

Film “All the Money in the World” je pripreman za američku sezonu filmskih nagrada, a reklamna kampanja u kojoj je vrlo istaknut Spacey već je mjesec dana u jeku. Međutim, planovi su dovedeni u pitanje od kada su počele svakodnevno da stižu nove optužbe Spaceyu za seksualno uznemiravanje.

Film govori o događajima oko otmice 16-ogodišnjeg Johna Paula Gettya Trećeg i pokušaja njegove majke da ubijedi J Paula Gettya, njegovog djeda milijardera da plati otkup.

Plummer (87) je, prema izvještajima, bio i Scottov prvi izbor za ulogu starijeg Gettya, ali je reditelj bio pritisnut da angažuje neko slavnije ime.

(Agencije)