Književnost

Lični dnevnici Lava Tolstoja dostupni na internetu

Lični dnevnici čuvenog ruskog pisca Lava Tolstoja biće dostupni na internetu besplatno, povodom 186. godina od piščevog rođenja. "Dnevnici nisu nikad objavljeni posebno. Bili su uvršteni u sabrana djela u 90 tomova sa ograničenim tiražom.

Ivan Lovrenović dobitnik nagrade Meša Selimović

Roman Ivana Lovrenovića, "Nestali u stoljeću“, odlukom žirija kojim je predsjedavala Julijana Matanović, dobitnik je ovogodišnje književne nagrade Meša Selimović, koja se dodjeljuje u okviru književnih susreta Cum grano salis u Tuzli, piše portal

Predstavljeni romani u užem izboru za nagradu „Meša Selimović“

Naslovi romana koji su ušli u uži izbor za nagradu ˝Meša Selimović˝ na predstojećim 14. međunarodnim književnim susretima ˝Cum grano salis˝, objavljeni su danas na konferenciji u Općini Tuzla.

Manifestacija Slovo Gorčina, od 8. do 10. 8. u Stocu

Manifestacija Slovo Gorčina održaće se od 8. do 10. augusta u Stocu. 
 

Matica objavila Matoševe Polemičke i druge spise

Knjigu "Polemički i drugi spisi" hrvatskoga književnika Antuna Gustava Matoša objavila je Matica hrvatska kao četvrti svezak izabranih Matoševih djela u sklopu svoje knjižnice Stoljeća hrvatske književnosti.

Preminuo pisac Thomas Berger

Pisac Thomas Berger, autor romana "Mali veliki čovjek", preminuo je u Njujorku u 90. godini, prenose američki mediji.

Preminula književnica Nadine Gordimer

foto: theguardian.co.uk
Nadine Gordimer, južnoafrička književnica, najveći borac protiv aparthejda u književnosti i dobitnica Nobelove nagrade, preminula je u 90. godini u svom domu u Johannesburgu, potvrdila je njezina obitelj.
 

Ivan Lovrenović: Otvoreno pismo Društvu pisaca u Bosni i Hercegovini

Eminentni bh. književnik, urednik i novinar Ivan Lovrenović uputio je Otvoreno pismo Društvu pisaca u Bosni i Hercegovini i zatražio brisanje iz članstva. Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti.

"BRIŠITE ME SA SVOJEGA SPISKA

Među Nerudinim rukopisima pronađene neobjavljene pjesme

foto: nearshoreamericas.com

Fondacija "Pablo Neruda" pronašla je više od 20 prethodno nepoznatih poema čuvenog čileanskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost. Pjesme su pronađene tijekom rada na katalogu pojedinih Nerudinih rukopisa i stručnjaci su potvrdili da su originalne.

Društvo pisaca BiH prikuplja knjige za biblioteku u Maglaju

Društvo pisaca Bosne i Hercegovine priključilo se akciji prikupljanja knjiga za Opću biblioteku u Maglaju gdje je oko 70 posto knjižnog fonda u potpunosti uništeno u poplavi.

Knjige će donirati članovi Društva pisaca BiH.

Pages

Subscribe to RSS - Književnost