Teatar

Shakespeare se vraća u Mostar: Audicija za predstavu „Na tri kralja ili kako hoćete“

Profesor Andrew Garrod i njegova ekipa teatarskih stručnjaka iz SAD-a, Engleske, Vijetnama, Slovačke i BiH, pod okriljem organizacije Youth Bridge Global, spremaju bogat ljetni program 

Preminuo glumac Vlado Jokanović

Doajen bosanskohercegovačkog glumišta Vlado Jokanović preminuo je danas, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Zamrznut štrajk uposlenika Narodnog pozorišta Mostar

Foto: Selma Pleho

Nakon kratkih i konkretnih pregovora s novim rukovodstvom Narodnog pozorišta Mostar potpisan je Sporazum o prekidu štrajka između Sindikata Narodnog pozorišta i vršitelja dužnosti direktora Narodnog pozorišta Mostar.

Predstava „Mali mi je ovo grob“ premijerno u Kamernom teatru 55

Foto: www.frontslobode.ba

Povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata, bečki teatar Schauspielhaus je od beogradske književnice Biljane Srbljanović, poručio tekst o Sarajevskom atentatu.

12. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, 19. - 26. aprila u Konjicu

U Konjicu će se održati 12. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, od 19. – 26. aprila 2014. godine, u Kino sali, a u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic. 
 

Preminula glumica Tamara Miletić

Pozorišna, filmska i TV glumica Tamara Miletić preminula je u Beogradu u 81. godini, potvrdili su Tanjugu članovi njene porodice.

Dino Mustafić: Političari HNK namjenili su nam društvo nasilja, netolerancije i podjela

Povodom štrajka Sindikata Narodnog pozorišta Mostar koji je pokrenut zbog izrazito teške situacije u toj kulturnoj ustanovi, direktor Internaci

„Bio je lijep i sunčan dan“, 25. ožujka na sceni HNK u Mostaru

Foto: www.sartr.ba
Predstava "Bio je lijep i sunčan dan", u režiji Tanje Miletić Oručević igraće na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, 25. marta/ožujka, sa početkom u 20 sati.
 

Povodom 15 godina igranja: Predstava „Ay, Carmela“, 11. marta na sceni SARTR-a

Publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR imat će priliku u utorak, 11. marta, pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela" koja će biti izvedena povodom 15 godina igranja na sceni ovog teatra, a ovaj put u okviru programa Festivala "Sarajevska zima".

Večeras premijera predstave „Skupština“ na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Foto: Klix.ba

Predstava "Skupština" koja aktuelizira parlamentarnu političku scenu u BiH, s rediteljskim potpisom Selme Spahić, premijerno će biti izvedena večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo kao prva ovogodišnja premijerna izvedba u toj teatarskoj kući.

Pages

Subscribe to RSS - Teatar