Teatar

Predstava „Šta ćemo sad“ 22. decembra u Narodnom pozorištu Mostar

Nakon izuzetno uspješne premijere i oduševljenja publike i pozorišne kritike predstavom “Šta ćemo sad” autora Branka Đurića, a u režiji Ahmeda Imamovića, Narodno pozorište Mostar najavljuje prvu reprizu koja će se održati u ponedjeljak, 22. decembra u 20 sati.

Predstava „Đaurko moja“ - 15. novembra u Narodnom pozorištu Mostar

U sklopu manifestacije "Noć teatra" u subotu, 15. novembra na maloj sceni Studija 64, Narodno pozorište Mostar izvest će poetsku dramu "Đaurko moja".

Drama se bazira na motivima iz biografije mostarskog pjesnika Osmana Đikića i govori o životu i ljubavi Osmana i njegove supruge Zorke.

U Bugojnu otvoren TIFBU festival

Foto: Klix.ba

Predstavom "Pamela, mrzim te“, mladog visočkog glumca Farisa Pinje, u Bugojnu je počeo TIFBU festival, koji će trajati do kraja decembra.

Organizator festivala je Teatar "Fedra“, a poklonici pozorišta u tome gradu moći će pogledati ukupno dvanaest predstava.

Dodjelom nagrada okončani 21. susreti pozorišta lutaka u Bugojnu

Dodjelom nagrada najuspješnijim učesnicima sinoć je u Bugojnu završen 21. susret pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Brojne radionice na ovogodišnjem 54. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS

Ovogodišnji 54. MESS donijet će poklonicima teatarske umjetnosti 25 predstava iz 17 zemalja, a bit će otvoren predstavama "Front" Luce Percevala u Narodnom pozorištu Sarajevo i "Balkanski rekvijem" Dejana Bodrože u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Teatar Pozitiv: Plesna predstava „Treće“ u četvrtak u OKC Abrašević

Nove generacije odrastaju u novom “post-macho i post-feminističkom svijetu” u kojem granica između dva spola sve više blijedi.

Prvi međunarodni festival mlade publike Korzo

Prvi međunarodni festival mlade publike Korzo održaće se od petka, 19. 9. do nedjelje, 21. 9.

U petak počinje 39. Mostarski teatarski festival

Foto: Nova sloboda

Na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru u petak, 29. augusta počinje 39. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Mladi Mostarci izveli predstavu „Na Tri kralja ili kako hoćete“

Pedesetak mladih Mostaraca, okupljenih oko projekta američke neprofitne organizacija "Youth Bridge Global", izvelo je u subotu navečer predstavu Williama Shakespearea "Na Tri kralja ili kako hoćete".

Shakespeareova predstava „Na tri kralja ili kako hoćete“, 16. - 25. kolovoza u više gradova

U subotu, 16. 08.

Pages

Subscribe to RSS - Teatar