Teatar

„Ja pevam svoj bluz“ 22. 5. u Narodnom pozorištu Mostar

Kabare Gorana Sultanovića “Ja pevam svoj bluz” pogledajte u petak, 22. 5. sa početkom u 20:00 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 
 

Pozorištu lutaka Mostar 5 nagrada za „Ledeno srce“

Pozorište lutaka Mostar sudjelovalo je na dva međunarodna festivala, na kojima je za najnoviju predstavu "Ledeno srce" osvojeno pet nagrada.

Predstava „Lift za kuhinju“ - 27. 5. u OKC Abrašević

Predstava "Lift za kuhinju", po motivima drame Harolda Pintera, biti će prikazana 27. 5. u OKC Abrašević, sa početkom u 20 sati. 
 

Predstava „Mostarska djelidba“ 14. maja u Narodnom pozorištu Mostar

Foto: Samir Beharić, Abrašmedia
Predstava “Mostarska djelidba” biće izvedena u četvrtak, 14. maja na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, sa početkom u 20:00 časova. 
 
“Mostarska djelidba” je komedija, parodija, bezvremena, sa univerzalnim prikazom odnosa  vlasti i naroda ovdašnjih prostora.

„Ajmo na fuka“ 5. 5. u Narodnom pozorištu Mostar

Foto: dnevnik.ba

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u utorak, 5. maja, s početkom u 20 sati, biti će odigrana predstava "Ajmo na fuka", prvi zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predstava „Murlin Murlo“ - 2. 5. u Lutkarskom kazalištu Mostar

Predstava za odrasle "Murlin Murlo" gostuje u Lutkarskom kazalištu Mostar 2. 5., sa početkom u 20.00 sati.
 

Performans Gateway - kungfu ples 30. 4. u H.D. Herceg Stjepan Kosača

U organizaciji Mostarskog teatra mladih, u suradnji s Maticom Hrvatskom, u okviru manifestacije Mostarsko proljeće 2015., 30.4. u 20h biti će izveden spektakularni scenski performans Gateway - kungfu ples Contemporary Dragon Kungfu Company iz Kine.
 

Dodjelom nagrada završena „Mostarska liska“

Dodjelom nagrada sinoć je u Mostaru završen XII. međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2015.", potvrđeno je Feni iz Narodnog pozorišta Mostar.

Program festivala „Mostarska liska 2015“

Dvanaesti po redu Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2015" održaće se od 20. do 27. aprila u Narodnom pozorištu Mostar.
 
Program festivala:
 
20. 4. u 20 sati

Predstava „Ajmo na fuka“ 14. 4. u Narodnom pozorištu Mostar

Predstava "Ajmo na fuka", redatelja Dragana Komadine, odigraće se u Narodnom pozorištu Mostar 14. aprila, sa početkom u 20:00 sati.
 

Pages

Subscribe to RSS - Teatar