Teatar

12. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, 19. - 26. aprila u Konjicu

U Konjicu će se održati 12. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, od 19. – 26. aprila 2014. godine, u Kino sali, a u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic. 
 

Preminula glumica Tamara Miletić

Pozorišna, filmska i TV glumica Tamara Miletić preminula je u Beogradu u 81. godini, potvrdili su Tanjugu članovi njene porodice.

Dino Mustafić: Političari HNK namjenili su nam društvo nasilja, netolerancije i podjela

Povodom štrajka Sindikata Narodnog pozorišta Mostar koji je pokrenut zbog izrazito teške situacije u toj kulturnoj ustanovi, direktor Internaci

„Bio je lijep i sunčan dan“, 25. ožujka na sceni HNK u Mostaru

Foto: www.sartr.ba
Predstava "Bio je lijep i sunčan dan", u režiji Tanje Miletić Oručević igraće na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, 25. marta/ožujka, sa početkom u 20 sati.
 

Povodom 15 godina igranja: Predstava „Ay, Carmela“, 11. marta na sceni SARTR-a

Publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR imat će priliku u utorak, 11. marta, pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela" koja će biti izvedena povodom 15 godina igranja na sceni ovog teatra, a ovaj put u okviru programa Festivala "Sarajevska zima".

Večeras premijera predstave „Skupština“ na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Foto: Klix.ba

Predstava "Skupština" koja aktuelizira parlamentarnu političku scenu u BiH, s rediteljskim potpisom Selme Spahić, premijerno će biti izvedena večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo kao prva ovogodišnja premijerna izvedba u toj teatarskoj kući.

Predstava „Chik Lit“ gostuje u SARTR-u

Foto: Dnevni-list.ba

Na sceni SARTR-a u utorak, 18. februara u 20h publika će imati priliku pogledati gostujuću predstavu "Chik Lit“ u režiji Tanje Miletić-Oručević koja dolazi iz Hrvatskog Narodnog Kazališta u Mostaru.

„Plumb Bo-Bo, Zu“, prva predstava za bebe u SARTR-u

Predstava "Plumb BO-BO, ZU", prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom.

Preminula Ružica Sokić

Popularna filmska, pozorišna i televizijska glumica Ružica Sokić preminula je u Beogradu u 80. godini života, prenosi B92
 

Predstava Olivera Frljića koja se bavi antisemitizmom zabranjena u Poljskoj

Foto: www.story.hr
Predstava koja se bavi antisemitizmom u poljskom društvu zabranjena je dva tjedna prije premijere, nakon medijske hajke i prijetnji upućenih umjetnicima
 

Pages

Subscribe to RSS - Teatar