Teatar

„Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ u Mostaru

Narodno pozorište u Mostaru najavljuje prikazivanje gostujuće predstave "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla", satire o savremenim političkim, ekonomskim  i socijalnim procesima, autora i režisera Harisa Pašovića.

MTM 1974 obnavlja rad igraonice „Scenigrica“

MTM, foto: wikipedia.org

Nakon 23 godine pauze u subotu, 31. januara Mostarski teatar mladih 1974 obnavlja rad Igraonice "Scenigrica". Aktivnosti će se odvijati na Memorijalnoj sceni 2532, za sada samo subotom, od 10 do 14 sati.

Predstava „Šta ćemo sad“ 22. decembra u Narodnom pozorištu Mostar

Nakon izuzetno uspješne premijere i oduševljenja publike i pozorišne kritike predstavom “Šta ćemo sad” autora Branka Đurića, a u režiji Ahmeda Imamovića, Narodno pozorište Mostar najavljuje prvu reprizu koja će se održati u ponedjeljak, 22. decembra u 20 sati.

Predstava „Đaurko moja“ - 15. novembra u Narodnom pozorištu Mostar

U sklopu manifestacije "Noć teatra" u subotu, 15. novembra na maloj sceni Studija 64, Narodno pozorište Mostar izvest će poetsku dramu "Đaurko moja".

Drama se bazira na motivima iz biografije mostarskog pjesnika Osmana Đikića i govori o životu i ljubavi Osmana i njegove supruge Zorke.

U Bugojnu otvoren TIFBU festival

Foto: Klix.ba

Predstavom "Pamela, mrzim te“, mladog visočkog glumca Farisa Pinje, u Bugojnu je počeo TIFBU festival, koji će trajati do kraja decembra.

Organizator festivala je Teatar "Fedra“, a poklonici pozorišta u tome gradu moći će pogledati ukupno dvanaest predstava.

Dodjelom nagrada okončani 21. susreti pozorišta lutaka u Bugojnu

Dodjelom nagrada najuspješnijim učesnicima sinoć je u Bugojnu završen 21. susret pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Brojne radionice na ovogodišnjem 54. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS

Ovogodišnji 54. MESS donijet će poklonicima teatarske umjetnosti 25 predstava iz 17 zemalja, a bit će otvoren predstavama "Front" Luce Percevala u Narodnom pozorištu Sarajevo i "Balkanski rekvijem" Dejana Bodrože u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Teatar Pozitiv: Plesna predstava „Treće“ u četvrtak u OKC Abrašević

Nove generacije odrastaju u novom “post-macho i post-feminističkom svijetu” u kojem granica između dva spola sve više blijedi.

Prvi međunarodni festival mlade publike Korzo

Prvi međunarodni festival mlade publike Korzo održaće se od petka, 19. 9. do nedjelje, 21. 9.

U petak počinje 39. Mostarski teatarski festival

Foto: Nova sloboda

Na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru u petak, 29. augusta počinje 39. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Pages

Subscribe to RSS - Teatar