Home » AbrašMEDIA » Mostarci spriječili deložaciju porodice Šarić

Mostarci spriječili deložaciju porodice Šarić

Građani i građanke Mostara su jutrošnjim okupljanjem ispred zgrade u kojoj živi porodica Šarić spriječili deložaciju najavljenu za danas.

Općinski sud u Mostaru je Kati Šarić, zbog duga od 4.000 eura, oduzeo stan od 52 četvorna metra koji je zatim prodan djelatnici toga suda za 12.000 eura. Stan joj je oduzeo sud i prodao za naplatu 2.000 eura sudskih troškova zaostalih iz parnice koju je vodio njezin pokojni muž. Prije 15-ak godina sporio se zbog ceste koju je kroz njihovu parcelu u obližnjem selu gradio susjed. Slučaj je prvo dobio, pa na višim sudovima izgubio. U međuvremenu je umro, a udovica, s mirovinom od 150 eura, nije u mogućnosti podmiriti troškove spora. Ukupno 2.000 eura s kamatama se, u međuvremenu, uvećalo na 4.000 eura troškova suda.

Jutros od 9 sati oko 200 okupljenih građana i građanki Mostara odlučilo je “svojim rukama zaštiti siromašnu obitelj” i ne dopustiti njihovo izbacivanje na ulicu.

Nakon dva sata, policija je počela odlaziti davši do znanja da je deložacija odgođena, što su građani i građanke popratili burnim aplauzom.

“Prije svega ja sam ponosan na svoje sugrađane, s obzirom da je rano i radni dan, da smo se skupili u ovolikom broju. Ovo je veliki odaziv, pogotovo za Mostar, koji je pasivan grad. Ovo je akcija socijalnog karaktera gdje mi podržavamo obitelj Šarić i dokazujemo da oni nisu sami. Što se tiče daljnjih akcija vidjet ćemo kako će postupati druga strana, kakvi će biti njihovi postupci. Motiviralo nas je to da je po gradu socijalnih slučajeva mali milion i dok god mi šutimo, ko će nam pomoć?”, izjavio je jedan od organizatora.

Građani su najavili kako ovo nije kraj i kako slijedi novo okupljanje nakon što se objavi novi datum.

Više fotografija potražite u našoj fotogaleriji.

(AbrašMEDIA)