Home » AbrašMEDIA » Mostarska policija spremna za novogodišnju noć

Mostarska policija spremna za novogodišnju noć

Ljudevit Marić, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona HNK rekao je da je Policijska stanica Mostar-Centar uradila plan osiguranja da bi bili stvoreni svi uslovi da se novogodišnji koncert u Mostaru održi bez narušavanja javnog reda i mira i drugih incidenata.

”Tim planom je najprije predviđen kontradiverzioni pregled terena, na kojem će biti održan koncert, a koji će vršiti naši demineri. Nakon što oni završe, nastupaju zaštitarska agencija i naši policajci, cijela Specijalna postrojba, krim-inspektori u civilu te veliki broj policajaca u civilu, koji će biti locirani među građanima da bi se u svakom momentu, u slučaju potrebe, moglo reagovati”, rekao je Marić.

Naglasio je da njihov plan, osim osiguranja platoa na kojem će biti održan koncert, podrazumijeva i osiguranje parka prema Rondou te bivšoj robnoj kući „Hit”.

“Danas će jedna vatrogasna ekipa PVJ Mostar u vozilu biti prisutna na platou, kao i ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar. Ostali timovi PVJ Mostar te Hitne pomoći također će biti u pripravnosti i na raspolaganju u slučaju potreb”, ističe Marić..

Ulica od Liska parka do Šetališta tokom vikenda će biti zatvorena za saobraćaj Koncertni prostor će biti ograđen, te će zaštitari vršiti kontrolu ulaza i izlaza.

(AbrašMEDIA)