Home » Dnevne novosti » Mostar » “Na putu za jug”: Poziv za prijavu bendova na 2. Gitarijadu u Mostaru

“Na putu za jug”: Poziv za prijavu bendova na 2. Gitarijadu u Mostaru

Muzički centar Pavarotti Mostar organizira drugu po redu Gitarijadu “Na putu za jug”, koja će biti podijeljena u dvije finalne večeri.

Nakon prijava, selektivni žiri će odabrati grupe koje će se predstaviti pred glavnim žirijem u finalnim večerima, 4. i 5. avgusta na otvorenoj sceni MC Pavarotti Mostar, saopćili su organizatori.

Pored drugih nagrada, pobjednici će nastupiti 6. avgusta u MC Pavarotti kao predizvođač legendarnoj grupi Atomsko sklonište.

Poziv je otvoren za grupe iz BiH, bez obzira na starosnu dob i muzičko usmjerenje, s tim da je potrebno da grupa u svom sastavu ima gitaristu

No, poziv se ne odnosi na grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma.

Konkurs preferira grupe, i nije predviđen za samostalne gitariste i duete.

Zainteresirane grupe trebaju putem e-pošte: gitarijadamostar@yahoo.com poslati slijedeće podatke: naziv grupe, grad ili mjesto odakle dolaze, kraću biografiju, audio ili videosnimak (audio mp3 format, profesionalni ili demo), kontakt (e-mail i telefon).

Krajnji rok za prijavu je 18. juni 2016. godine.

Inače, prvoplasirana grupa bit će nagrađena dvodnevnim snimanjem singla u studiju A MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljega gitaristu, basistu, bubnjara i pjevača.

(FENA)