Home » AbrašMEDIA » Otvorena kolektivna izložba članova Udruženja umjetnika Mostara
foto: www.abrasmedia.info

Otvorena kolektivna izložba članova Udruženja umjetnika Mostara

Sinoć je, u velikoj sali Centra za kulturu, otvorena kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara i njihovih prijatelja pod nazivom “Mostar u bojama ljeta”.

Izložbu je otvorila Alma Fazil-Obad, koja je uz Vesnu Oborinu, recitovala svoje pjesme.

“Izložba “Mostar u bojama ljeta” kao da govori jezikom koji svi dobro razumijemo. Nalazimo tu neposrednost, istinu, želju da se bude još bolji, pomicanje vlastitih granica, kolorit koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Toplina koja grije zidove galerije Centra za kulturu povrh mostarskog ljeta ipak dolazi iz ruku, misli, tajni, strepnji, drhtaja znanih i manje znanih slikara koji se ovoga puta ne dijele na akademske i amatere. Sve nas nježno i mekano povezuje središte našeg svijeta-Mostar, koji u nama traje kao sreća što smo ga imali i što danas imamo, kao grad kojeg nismo napuštali ni onda kada su mjesta našeg boravka postala neke druge, bliže i dalje adrese. Ovom ćemo izložbom zanemariti likovnu kritiku i sve što ona znači, makar na trenutak”, izjavila je prof. Alma Fazil-Obad.

“Umjetnici koji izlažu dolaze iz Mostara, ali su tu i Mostaraci koji trenutno žive u zemljama Evrope. Cilj izložbe je promovisati zajedništvo kroz umjetnost“ izjavio je predstavnik Udruženja umjetnika Mostara Mustafa Hadžajlić.

Na izložbi učestvuje 40 umjetnika sa 76 postavljenih djela.

Fotografije sa otvaranja izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

(AbrašMEDIA)