Home » AbrašMEDIA » Performans tijela u zraku „Ako zaigram neku novu igru“ 25. maja u OKC Abrašević

Performans tijela u zraku „Ako zaigram neku novu igru“ 25. maja u OKC Abrašević

Performans tijela u zraku “Ako zaigram neku novu igru“, u sklopu Street Arts Festivala, održat će se u četvrtak, 25. maja, u OKC Abrašević sa početkom u 21 sat.

O performansu

Ako proizvodim sve manje značenja, da li bi se nešto možda moglo dogoditi u blizini nulte točke, u odnosu, u zastoju, u šutnji pogleda? Nekakvo sada. Možda samo utvare vlastitih iščekivanja, možda samo tišina. Hoće li naučena gesta, podučena značenju, ponašanju ili konvenciji reagiranja biti odbačena? Hoće li gesta nanovo biti čitana, nanovo označena? Projekt na svakoj lokaciji poziva lokalne umjetnike da učestvuju i kreiraju jedinstveno djelo. U fokusu performansa je odnos izvođača i njihovih medija izražavanja.

U Mostaru, publici će biti prezentovan pokret i zvuk kako se prožimaju kroz upisanost dnevnih, spoznajnih sadržaja u tijelo te prepuštanju tijela da informacije izbaci u suradnji s eksperimentalnim zvukom.

Ideja, improvizacija i izvedba:Nikolina Komljenović
Zvuk: Ronald Panza
Trajanje: 35 minuta
Produkcija: Nikolina Komljenović

Nikolina Komljenović je izvedbena umjetnica Kazališta Aruša. Autorskim radom bavi se od 2005. godine koreografirajući i plešući u performansima i predstavama „Idem!“, „59 jutra, 59 početaka, 59 izdaja“, „Here’s to now“, „Ako zaigram neku novu igru“, „Objekt u subjekt prelazi“, „El Harrag“. Kao plesačica suvremeog plesa i plesa na svili sudjelovala je mnogim predstavama u Hrvatskoj i inozemstvu. Cirkuskim vještinama bavi se od 2002. godine vježbajući žongliranje, akrobalans, štule, klauna te zračne akrobacije koje vodi od 2008.U području likovnih djelatnosti izvela je instalacije „Plakatiranje poezije“, „Gaženje poezije“ i „Sučelja analognih doživljaja“ te performanse „Ispadanje“ i „Večera pomirenja“ .Akademsko obrazovanje stječe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na odsjecima Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti. Koordinator je udruge „ekscena“ , plesne udruge UPUH te članica međunarodne umjetničke platforme „Bacači sjenki“. Od 2013. Godine je u statusu samostalne umjetnice, plesačice suvremenog plesa.

(AbrašMEDIA)