Home » AbrašMEDIA » Pismo vlastima u Mostaru: Na velikom broju gradilišta ništa se ne događa

Pismo vlastima u Mostaru: Na velikom broju gradilišta ništa se ne događa

Na web stranici Privredne komore grada Mostara objavljeno je saopštenje povodom izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda koje prenosimo u cjelosti:

“Ispred cjelokupnog članstva Privredne Komore Grada Mostara, upućujemo javni apel nadležnim organima povodom dugotrajnosti radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda u Gradu Mostaru.

Uzimajući u obzir intenzitet i obim radova koji se trenutno izvršavaju na gotovo svim glavnim saobraćajnicama u gradu, evidentna je činjenica kako su se ti radovi razvukli i kako otežavaju život i normalno fukcionisanje građana Mostara.  Na velikom broju lokacija na kojima su započeti radovi, praktično se ništa ne dešava. Turistička sezona je već uvelike otpočela, te su naši sugrađani i turisti izloženi velikim gubicima zbog gužvi, nedovršenih trotoara i rupa koja uništavaju vozila.

Također, veliki problem predstavlja i nefunkcioniranje semafora na raskršću kod Franjevačke crkve, čime se ugrožava saobraćajna sigurnost, ali i sigurnost naših sugrađana i turista kojima je to u većini slučajeva put do stare gradske jezgre.

Ovim putem molimo gradsku vlast da poveća intenzitet radova i osigura nesmetano funkcioniranje gradske infrastrukture i prometnica kako bismo osigurali nesmetan život našim sugrađanima i turistima.

S poštovanjem,

Predsjednik Privredne Komore Grada Mostara, Vjenceslav Leko”

(AbrašMEDIA)