Home » Dnevne novosti » Počela tradicionalna ekološka akcija čišćenja Starog grada i Neretve

Počela tradicionalna ekološka akcija čišćenja Starog grada i Neretve

Tradicionalna ekološka akcija čišćenja Starog grada, Neretve, njeznih obala kao i samog Starog mosta počela je rano u subotu.

Kako se doznaje iz Ronilačkoga kluba “Neretva”, čiji će ronioci u nedjelju, 4. juna čistiti rijeku Neretvu, u subotu su urađene pripreme, odnosno očišćene prostorija kluba te prilaz rijeci Neretvi gdje će se u nedjelju spuštati čamci.

Isti izvor navodi kako je Udruga građana “Stari grad” očistila u subotu dio Staroga grada, te da će nastaviti s čišćenjem u nedjelju, 4. lipnja.

U akciji se očekuje sudjelovanje i Kajakaškoga kluba “Brodari” koji će čistiti obale Neretve i Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva” , a uz pomoć opreme za visinske radove očistit će zidove kula i sami Stari most.

Sudionike eko akcije će osiguravati Interventna spasilačka služba Mostar, čiji će članovi također sudjelovati.

Iz RK “Neretva” ističu kako je potvrđen dolazak prijateljskih ronilačkih klubova (Ronilački klub ‘Bosna’ Sarajevo, Sportsko ekološka udruga Hercegovine – SEUH, Ronilački klub ‘Explorer’, ronioci Vatrogasne jedinice Čapljina, Ronilački klub Jablanica i dr.), Gorske služba spasavanja Stanica Mostar i Hercegovačke gorske službe spasavanja, kluba ekstremnih sportova ‘Wolf’ Foča, te veliki broj građana volontera.

(Fena)