Home » AbrašMEDIA » Počeli radovi na obnovi četiri školska objekta u HNK

Počeli radovi na obnovi četiri školska objekta u HNK

Sastanak povodom početka radova na školskim objektima OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, OŠ Kardinala Stepinca u Neumu, Srednje škole u Jablanici, te OŠ u Drežnici, a koje će biti obnovljene u sklopu Projekta „Energetske učinkovitosti“, održan je danas u zgradi Vlade HNK.

Sastanku su prisustvovali Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, četiri direktorice osnovnih škola, izvođači i nadzornici radova te predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Kako je navedeno na sastanku prošle godine obnovljeno je sedam objekata, danas počinje obnova još četiri, a konačan cilj je obnova svih javnih objekata u HNK kako u obrazovanju i zdravstvu tako i u pravosuđu i unutrašnjim poslovima.

“Vlada obnovom školskih objekata želi stvoriti ugodnije uvjete boravka učenika i prosvjetnih djelatnika u školama, uštedjeti na troškovima energije, očuvati okoliš, te potaknuti građevinski sektor”, rekao je Herceg.

Direktorice škola koje su obuhvaćene projektom „utopljavanja“, izrazile su zadovoljstvo izborom upravo njihovih školskih objekata koji su, kako su naglasile, u izuzetno lošem stanju.

(AbrašMEDIA)