Home » Featured » Posjeti kulturno, historijsko ili prirodno bogatstvo i budi dio Foto CoolTure

Posjeti kulturno, historijsko ili prirodno bogatstvo i budi dio Foto CoolTure

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Foundation Cultural Heritage without Borders – CHwB) Bosna i Hercegovina i agencija “Visit Konjic” organizuju foto takmičenje “Foto CoolTura”, koje ima za cilj promociju vrijednog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa/nasljeđa/baštine Bosne i Hercegovine.

Foto takmičenje traje od 13. do 26. juna 2016. godine, dok će pobjednik biti proglašen 27. juna 2016. godine. Svi zainteresirani fotografije mogu slati putem on-line aplikacije koja je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici CHwB BiH ili web stranice.

U foto takmičenju mogu sudjelovati svi građani i građanke Bosne i Hercegovine koji:

1. Posjete kulturno-historijsko ili prirodno dobro bilo gdje u Bosni i Hercegovini,
2. Fotografišu se kraj lokaliteta ili objekta,
3. Pošalju fotografiju na konkurs (putem on-line aplikacije),
4. Podijele s drugima zbog čega je važno da posjete taj specifični lokalitet ili objekat.

Prilikom odabira pobjednika “Foto CoolTura” takmičenja u obzir će se uzimati zanimljivost opisa kulturno-historijskog ili prirodnog dobra, kao i da se na fotografiji vidi autor i lokalitet/objekat koji ste posjetili.

Pobjednik ove nagradne igre osvaja zanimljivi vikend za dvoje u Konjicu, koji uključuje rafting na Neretvi, posjetu Titovom bunkeru, noćenje i prevoz. CHwB BiH i “Visit Konjic” obezbijedili su nagradu za pobjednika, te će vršiti odabir pobjednika ove nagradne igre. Na odabir konačnog pobjednika uzimat će se u obzir i broj lajkova koje ste dobili.

Ovim takmičenjem, CHwB i “Visit Konjic” pridružuju se organizacijama širom svijeta koji  tokom juna organizuju različite događaje u cilju promociju biciklizma. Također, juni se obilježava i kao mjesec boravka u prirodi. Podstičemo građane i građanke Bosne i Hercegovine da na biciklu ili pješke posjete vrijedna dobra naše zemlje i pridruže se zajedničkoj promociji kulturnog bogatstva.

“Foto CoolTura” dio je inicijative “Učini svojim!” koja ima za cilj podizanje svijesti među građanima BiH o zajedničkom kulturnom naslijeđu.

CHwB Bosna i Hercegovina posvećen je zaštiti, očuvanju i promociji kulturne baštine. U Bosni i Hercegovini, CHwB je obnovio više od 20 objekata od kulturno-historijskog značaja širom zemlje, te realizovao različite aktivnosti u cilju promocije i očuvanja bogate kulturne baštine.

Za više informacija o radu CHwB-a možete naći na web stranici CHwB , Facebook stranici i Instagramu.

Agencija “Visit Konjic” promoviše turističke potencijale različitih dijelova Bosne i Hercegovine, organizuje sportsko – rekreativne aktivnosti u prirodi, posjete kulturno – historijskim vrijednostima, kao i edukativne i turističke izlete. Više informacija o radu dostupno je na zvaničnoj web stranici ili Facebook stranici.

(AbrašMEDIA)