Home » AbrašMEDIA » Poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o zaštiti prirode

Poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o zaštiti prirode

Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline HNK organizuje Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o zaštiti prirode koja će biti održana u srijedu, 22. februara u 10:00  sati u dvorani Skupštine HNK, Jakova Baruha Španca br. 2, Mostar.

“Pozivamo zainteresirane da prisustvuju Javnoj raspravi kako bi svojim komentarima, prijedlozima i sugestijama dali doprinos definiranju što je moguće kvalitetnijih pravnih rješenja Nacrta Zakona o zaštiti prirode.”, saopšteno je iz Vlade HNK.

Tekst Nacrta Zakona, Obrazac za dostavljanje komentara i prijedloga kao i popis zainteresovanih osoba za dostavljanje komentara na tekst Nacrta Zakona, možete preuzeti u prilogu.

“Molimo zainteresirane da sudjeluju u Javnoj raspravi i/ili da svoje komentare, prijedloge i sugestije dostave u pisanoj formi na adrese elektronske pošte: priroda@mtto-hnz-k.ba ili okolis@mtto-hnz-k.ba.”, saopšteno je iz Vlade HNK.

Krajnji rok za dostavu pisanih komentara, prijedloga i sugestija je petak, 10. mart 2017. godine.

Za sva dodatna pitanja, kontakt telefon je: 551-324.

Ministarstvo će sve inicijative, prijedloge, sugestije i komentare izrečene u Javnoj raspravi ili u roku dostavljene u pisanoj elektronskoj formi  razmotriti i uzeti u obzir prilikom izrade Prijedloga Zakona o zaštiti prirode.

Priloženi dokumenti:

(AbrašMEDIA)