Home » AbrašMEDIA » Prijave za „Mostar STEAM Team“ program

Prijave za „Mostar STEAM Team“ program

Američki kutak Mostar nastavlja sa drugim ciklusom Mostar STEAM Team programa (februar/veljača-juni/lipanj 2017.) i poziva administraciju zainteresovanih škola da pošalju prijave ukoliko žele učestvovati u programu.

Prijave se mogu poslati do ponedjeljka, 06.02.2017. putem online formulara. Prijava treba da sadrži:

a) kontakt-podatke jednog nastavnika/ce (ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona/mobitela)
b) spisak 10 učenika/ca (ime i prezime, e-mail adresa) kojima će biti pružena prilika za zabavno učenje u Američkom kutku Mostar.

Rezultate kreativnog rada i djelić vesele atmosfere sa prvog ciklusa moguće je vidjeti na videu, kao i u Facebook albumu.

Ukratko o programu:

Mostar STEAM Team (Mostar Nauka/Znanost-Tehnologija-Inžinjerstvo-Umjetnost-Matematika Tim, odnosno Mostar Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics Team) je besplatan program stjecanja vještina koji za cilj ima okupiti učenike i učenice 8. i 9. razreda osnovnih škola u Mostaru i pružiti im mogućnost da pohađaju besplatne obrazovne, kreativne i IT programe/radionice unutar dobro opremljenih prostorija Američkog kutka.

Mostar STEAM Tim djeluje kao dodatna podrška/potpora obrazovnom sistemu/sustavu i okuplja dvije grupe učenika iz dvije različite škole koje rade u timovima tokom/tijekom sastanaka.

Edukativno-kreativne radionice održavaju se jednom mjesečno u Američkom kutku Mostar, u suterenu Gimnazije Mostar. Na svakoj od radionica učestvuje po 10 učenika/ca iz dvije škole (unaprijed dogovoreni parovi).

Mostar STEAM Team program odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Za sve dodatne informacije, molimo da se obratite na americancornermostar@gmail.com.

(AbrašMEDIA)