Home » AbrašMEDIA » „Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

U svom redovnom terminu, u nedjelju, 4. juna u 11 sati Pozorište lutaka će za mostarske mališane izvesti predstavu „Princ iz moje ulice“ koju je napisao i režirao dugogodišnji član ove kuće Nedžad Maksumić. Predstava je namijenjena djeci starijoj od šest godina, pa je odličan dar najmlađim za kraj ove školske godine.

Inače, predstava govori o problemu vršnjačkog nasilja, jednoj aktuelnoj i sveprisutnoj temi koja se u ovom scenskom čitanju nudi u jednoj lakšoj, djeci prihvatljivoj i duhovitijoj verziji. Predstava je prepuna veselih songova, duhovitih obrata i zanimljivih lutkarskih rješenja. Ona djeci daruje nadu, upućuje ih kako da prepoznaju taj problem i usprotive se nasilju ako ga susretnu u svojoj najbližoj okolini.

Za režiju ove predstave autor Nedžad Maksumić nedavno je nagrađen je na međunarodnom Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, gdje je „Princ iz moje ulice“ zaslužio brojne pohvale publike i stručne kritike. U predstavi igraju: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić. Lutke, scenografiju i kostime osmislila je akademska umjetnica Ivana Radić, a nadahnuta scenska muzika djelo je Atille Aksoja.

Karte po cijeni od 4KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

(AbrašMEDIA)