Home » AbrašMEDIA » Promocija romana Bojana Krivokapića “Proleće se na put sprema”

Promocija romana Bojana Krivokapića “Proleće se na put sprema”

Centar za mlade “Kvart” u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert Stiftung u BiH poziva vas na promociju knjige “Prloleće se na put sprema”, autora Bojana Krivokapića. Promocija će se održati u sali Zavoda za izgradnju grada Prijedora, sa početkom u 19 sati.

“Kroz razgovor o knjizi uz pomenutog autora i moderatora Enesa Kurtovića osvrnućemo se i na važnost sjećanja i obilježavanja 09. novembra, Međunardnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma”, navodi se u pozivu na promociju.

O romanu:

“Pisan fragmentarno, ovaj roman donosi priču o Gregoru, dječaku-čovjeku kroz kojeg kroz polifoniju progovaraju različiti likovi i njihove transgeneracijske priče – o siromaštvu, nepravdi, borbi, bolesti, smrti, preživljavanju, ljubavi. Likovi, iako identitetski različiti, slični su u svojoj osiromašenosti i rastrzanosti, njihov dah je sve kraći, životi im trepere, a snovi se sve češće stapaju sa zbiljom.

Ovo je roman o dječaku koji je volio da plete, o desetak baba od kojih su neke motale duvan i decenijama gledale u more, o bolnicama, smokvama u Skadru, o Istri, kolonistima, Jugoslovenima, o izmicanju tla pod nogama, o borbi – za bolji život.”

Učesnici:
Bojan Krivokapić (1985)
Objavio knjige “Trči Lilit, zapinju demoni” (kratka proza); “Žoharov let” (poezija); 2017. objavljuje roman “Proleće se na pu sprema”. Radi u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu. Vodi radionice kreativnog pisanja i organizuje različite književne programe.

Enes Kurtović (1969)
Diplomirani inženjer agronomije i sklon pisanju poezije. Na konkursu “Omnibusa” 2001. dobio je nagradu za rukopis i na taj način mu izlazi prva zbirka poezije naziva “Zeleno u bijelom”. Nakon toga objavljuje zbirke: “Friday Jihad Fever” i “Sektor G”. Član je redakcije portala “Školegijum”.

(AbrašMEDIA)