Home » AbrašMEDIA » Promovisana knjiga “Planine i planinarstvo”
foto: www.abrasmedia.info

Promovisana knjiga “Planine i planinarstvo”

Sinoć je, u Centru za kulturu grada Mostara, upriličena promocija knjige “Planine i planinarstvo” autora prof. dr Elvira Kazazovića, vanrednog profesora Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i Alana Čaplara iz Zagreba, poznatog planinarskog pisca i urednika časopisa „Hrvatski planinar”.


Zehrudin Isaković predsjednik Planinarskog saveza BiH je rekao da je knjiga “Planine i planinarstvo” jedno vrlo kompleksno sveobuhvatno djelo koje ima ambiciju da zahvati fenomen planinarstva u njegovom totalitetu.

Riječ je o drugom izdanju edukacijskog udžbenika “Planine i planinarstvo”. Knjiga svojim sadržajem objašnjava sve bitne segmente planinarenja i prirodnog bogatstva kojima obiluju planine BiH.


“Željeli smo svima onima koji vole boravak u prirodi i koji posjećuju naše planine da imaju jedno dobro štivo koje će im omogućiti da na što bolji i efikasniji način odlaze u prirodu i borave u prirodi. Moram da kažem da među studentima postoji veliki interes za planinarstvo, međutim nema dovoljno ljudi koji su se odlučili da šire tu kulturu i da zajedno sa studentima odlaze u planine, rekao je autor knjige Elvir Kazazović.

(AbrašMEDIA)