Home » AbrašMEDIA » Promovisani novi brojevi časopisa “Život”

Promovisani novi brojevi časopisa “Život”

Promocija novih brojeva časopisa “Život”, u organizaciji Društva pisaca BiH i Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Mostar, upriličena je sinoć u Ćorovića kući u Mostaru.

Nove brojeve promovisali su članovi uredništva ovog časopisa Jasmin Agić, Matija Bošnjak, te Goran Karanović.

Časopisi donose niz zanimljivih priloga, te velik broj prikaza knjiga naših pisaca i knjiga prevedenih na naš jezik.

Na promociji je istaknuto kako ovaj časopis nailazi na razne poteškoće prvenstveno u vidu izdavanja i štampanja, odnosno problem su financije, ali se na razne načine uredništvo uspjelo organizirati, te posljednje dvije godine časopis izlazi redovno.

U novim brojevima jedno od glavnih mjesta su našli domaći mladi pisci. Jedno od izdanja sadrži blok posvećen Maku Dizdaru, velikom bh. pjesniku i bivšem uredniku časopisa, te vrijedne putopise o Bosni i Hercegovini, napisane na njemačkom i francuskom jeziku krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

“Život” je najugledniji književni časopis u BiH i časopis sa regionalnim značenjem i regionalnom važnošću, osnovan 1952. u Sarajevu, a obnovljen 2007. godine. Izdaje ga Društvo pisaca Bosne i Hercegovine. Od osnivanja, urednici časopisa između ostalih su bili Meša Selimović, Mak Dizdar, Miljenko Jergović, te brojni velikani naše književnosti.

(AbrašMEDIA)