Home » Dnevne novosti » Mostar » Repertoar Narodnog pozorišta Mostar do kraja godine

Repertoar Narodnog pozorišta Mostar do kraja godine

Narodno pozorište Mostar na svom repertoaru do kraja godine nudi mnoge zanimljive sadržaje, saopšteno je iz te teatarske kuće. Tako će u petak, 8. decembra u 20 sati odigrati najnovija predstava “Ne igraj na Engleze” po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Riječ je o komediji koja govori o ovisnosti, kockanju, prijateljstvu i ljubavi. U predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić. U nedjelju, 10. decembra u 19 sati na programu je gostovanje plesne predstave “touch of MADNESS”. U ovoj predstavi Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn su muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica. Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni u pozorišno-plesnom performansu kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena. Ova je plesna predstava pored Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, igrana i u glavnom gradu Kazahstana Astani na tamošnjem teatarskom festivalu, organizovanom u okviru EXPO-a 2017.

Narodno pozorište Mostar kalendarsku godinu završava u petak, 15. decembra novim programom u Književnom mostu s gostom Namikom Kabilom, bh. piscem, scenaristom, filmskim redateljem i TV urednikom. U Studiju 64 Narodnog pozorišta, u 19 sati, Kabil će po prvi put predstaviti drugo, dopunjeno izdanje autobiografskog romana “Amarcord”. U pitanju je roman o autorovom emigrantskom iskustvu u Americi, potom i o godinama koje su prethodile njegovom odlasku, životu i odrastanju na rijeci u Trebinju, specifičnom gradu čiju toplinu nije mogao pronaći ispod kalifornijskog sunca, o izmještenosti i hrabrosti da se krene u ponovno proživljavanje godina koje su bitno determinisale njegovo autorsko i ljudsko biće.

Od gostujućih programa u NPM-u, već danas (6. decembar) će u 18 sati biti održan koncert pod nazivom “Pjesmom i plesom za Našu djecu”, pod sloganom “Dobro se dobrima vraća”, u organizaciji Udruženja građana Naša djeca-Our kids. Na koncertu će nastupiti predstavnici BiH na Euroviziji Dalal Midhad-Talakić i Fuad Backović Deen, zatim Adnan Jerlagić, Anid Čušić, Rock school Mostar, Mostarske kiše, ŠPG Erigo, balet Artabesque Mostar, Lola Klaunovi i drugi.

Karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 6 KM u prostorijama navedenog udruženja, a sva sredstva od koncerta namijenjena su za realiziranje humanitarne misije i projektnih aktivnosti Udruženja, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(FENA)