Home » Društvo » Antifašizam » Sastanak Odbora za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja u Mostaru

Sastanak Odbora za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja u Mostaru

Konstituirajuća sjednica Odbora za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja, kojega je formiralo Udruženje antifašista i boraca NOR Mostar, održat će se 11. studenoga s početkom u 12 sati u Hotelu ”Bristol”.

“Uloga Odbora je stvaranje pozitivne klime, ne samo u Mostaru, nego i šire, za reafirmaciju antifašizma kao civilizacijske baštine koju nasljeđujemo i s kojom se možemo i moramo ponositi”, priopćeno je iz UABNOR-a Mostar.

Ističu kako će spomenuti odbor vršiti kontinuirani pritisak na sve razine vlasti da izvršavaju svoju zakonsku obavezu i Partizanskom spomen groblju u Mostaru, Nacionalnom spomeniku BiH, posvete dužnu pozornost i vrate ga u prvobitno stanje.

Odbor će lobirati, kako u BiH, tako i u svijetu da se osigura sve što je potrebno da bi remek djelo graditeljske baštine autora Bogdana Bogdanovića zasijalo u punom sjaju.

Odbor za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja, čini sedamdesetak uglednih, prije svega antifašista, a onda značajnih stručnjaka u svojoj oblasti i društveno angažiranih pojedinaca. Predsjednik Odbora je Raif Dizdarević, bivši predsjednik Predsjedništva SR BiH, bivši predsjednik Skupštine SFRJ, bivši ministar vanjskih poslova SFRJ i bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ, ističu iz UABNOR-a Mostar.

(FENA)