Home » AbrašMEDIA » Simpozij iz hirurgije i urologije u Mostaru

Simpozij iz hirurgije i urologije u Mostaru

Simpozij iz dječije hirurgije i urologije, u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i klinike Kinderchirurgische, održat će se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Svečano otvarenje XIV Simpozija bit će upriličeno u četvrtak, 1. juna u 13 sati, na Medicinskom fakultetu, a otvorit će ga ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, saopšteno je iz SKB Mostar.

U sklopu simpozija održat će se brojna aktuelna predavanja te će se izvesti 21 operativni zahvat na malim pacijentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Izvođenje operativnih zahvata prenosit će se video linkom te će učesnici simpozija operacije moći pratiti u velikoj dvorani Medicinskog fakulteta. Simpozij će  bodovati Doktorska komora HNK-a.

Četrnaesti simpozij dječije hirurgije i urologije već je tradicionalno okupljanje evropskih i svjetskih dječjih hirurga i urologa na kojem se razmjenjuju naučna i stručna iskustva i ideje.

Konferencija za novinare održat će se u četvrtak, 1. juna, u 12:45 sati, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

(AbrašMEDIA)