Home » AbrašMEDIA » Stefan Simić: Za mene je umjetnost biti iskren

Stefan Simić: Za mene je umjetnost biti iskren

Književna veče sa Stefanom Simićem održana je sinoć u kući Svetozara Ćorovića, gdje je ovaj mladi talentovani pisac iz Paraćina promovisao prošireno izdanje svoje druge knjige “Odjeci ljudskog.”
Tekst i foto: Dragana Dušanić
Knjiga se sastoji iz sedam poglavlja. Predstavlja spoj socijalno-angažovane proze, ljubavnih priča, priča o ljudskim sudbinama, posebno o položaju žene u savremenom svijetu i problemima sa kojima se susreće.
Student završne godine sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu je na humorističan i zanimljiv način predstavio svoje stvaralaštvo. On kaže da piše tekstove koje bi i sam volio da čita i to je osnova njegovog stvaralaštva. Istakao je da kultura treba da bude svuda, a mi treba da budemo kulturna bića koja nose kulturu sa sobom.
U sat i po vremena druženja Stefan je otvoreno govorio o sebi i svom životu, kritikovao sve pojave koje odvlače čovjeka od sebe, potrudio se da bude smijeha, duhovnosti i iskrenog razgovora.
Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine. Pažnju je privukao objavljujući statuse na Facebooku i važi za najčitanijeg pisca u Srbiji na društvenim mrežama. Piše i govori neposredno, iskreno, o temama koje muče savremenog čoveka, kao i izlazima iz svega toga. Cilj mu je da inspiriše ljude da vjeruju u sebe.
(AbrašMEDIA)