Home » Društvo » Ljudska prava » Sutra deložacija umirovljenice iz Mostara i njezine obitelji

Sutra deložacija umirovljenice iz Mostara i njezine obitelji

Po nalogu Općinskog suda Mostar, u srijedu u 10 sati iz svog stana u Vukovarskoj ulici u Mostaru bit će deložirana umirovljenica Kata Šarić, zajedno sa svoje dvoje djece. Njezina kćerka Stana kazala je za Fenu kako je nakon što je prije dvadesetak dana poslana žalba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, na adresu Općinskog suda Mostar upućena zamolba da se deložacija odgodi dok iz Strasbourga ne dođe odluka o privremenoj mjeri odgode deložacije do konačnog rješenja toga suda. No, unatoč tome Općinski sud Mostar je prije nekoliko dana obavijestio Katu Šarić da neće odgoditi izvršenje deložacije.

– Mi smo poslali žalbu, a kada će doći odgovor ne znamo, znamo samo da Općinski sud neće odgađati deložaciju te da ćemo mi biti prisiljeni završiti na ulici jer nismo u stanju da plaćamo podstanarstvo – kazala je Stana Šarić.

Dodaje kako su i ona i brat nezaposleni te da od majčine mirovine nikako ne mogu plaćati i stan režije i hranu.

Stana se ipak nada da će se dogoditi neko čudo i da ona i njezina obitelj neće završiti kao beskućnici.

Prema pisanju medija, Kata Šarić je izgubila stan, jer je njezin pokojni suprug Bariša bio u sudskom sporu s Mehmedom Mušićem iz Drežnice.

Oni su se sporili jer je Mušić preko Šarićeve parcele udario asfaltni put zbog čega ga je ovaj tužio. Bariša je umro, Mušiću je sudskom odlukom naloženo da ukloni put s tim da je na ime sudskih troškova Bariša trebao platiti iznos od 4,5 tisuće maraka. Troškovi su se popeli na iznos od preko 8 tisuća maraka. Kata Šarić tvrdi da je Sud iskoristio njezinu neukost i da nije valjano obavještavana o tijeku procesa prinudne naplate troškova suda. Stan joj je oduzet i prodat Vesni MIlas, djelatnici suda kako bi se namirili troškovi suđenja.

Građani Mostara su koncem siječnja svojim tijelima spriječili prvu deložaciju Kate i njezino dvoje nezaposlene djece koji žive od 286 maraka Katine mirovine. Što će biti sutra i hoće li još jedna mostarska obitelj završiti na ulici još uvijek nitko ne zna.

(FENA)