Home » Dnevne novosti » Svijet » Tradicionalni domovi svijeta

Tradicionalni domovi svijeta

Svijet je toliko velik, predivan i raznolik da ga cijeli život možete istraživati bez da zapravo zagrebete po površini. Zaroniti u drugu kulturu, proučavati strane običaje i stvarati odnose koji nam šire vidike san je mnogih od nas, no teško je zanemariti uvijek prisutne prepreke koje nas sprječavaju da se otisnemo na lutanja po skrivenim kutcima svijeta.

No, različite obaveze, novac, strah i svi drugi argumenti zbog ipak ostajemo kod kuće sada su pali u vodu! Brojnim inovacijama kojima nam je Google oplemenio virtualni život pridružio se i jedan divan koncept imena This is Home.

Riječ je o projektu koji koristi Google Earth u sklopu kojeg Google mapira cijeli svijet i na ekran nam pokušava staviti čak i najzabačenije kutke Zemlje. This is Home omogućuje vam da pođete na virtualni obilazak domova diljem svijeta primjenom klasične Google Earth tehnologije pa tako odnedavno možete zaviriti u podzemne nastambe, jurte, iglue i klasične domove od Grenlanda do Indije. Cilj je sačuvati digitalni zapis o tradicionalnim nastambama, kulturama i običajima pa tako This is Home za sada uključuje 22 različite nastambe rasprostranjenje na šest kontinenata koje možete razgledati na ovaj genijalan način! Istraživati tradicionalne nastambe možete na This is Home, piše Dom i dizajn