Home » AbrašMEDIA » U subotu “Mostar Challenge”

U subotu “Mostar Challenge”

Mostar će 20. maja ove godine biti domaćin petog izdanja brdske trke „Mostar Challenge“ u organizaciji studija fizičke kulture sa FPMOZ-a i HPD Prenj 1933 iz Mostara.

Nakon što su Mostarci pokazali svoje sposobnosti na prvom mostarskom polumaratonu, ovaj put će se okušati na puno zahtjevnijem obliku utrkivanja, trčanja po goletima hercegovačkog kamena. Primarni cilj trke je promocija brdskog takmičenja i Outdoor aktivnosti, kao sadržaja sportsko-rekreacijske ponude Hercegovine, kao i razvoj sportskog turizma u vidu iskorištavanja prirodnih potencijala hercegovačkih planina Čvrsnice, Čabulje, Veleža, Prenja.

“Mostar challenge” je organizovan u dvije kategorije:

1. “Hobby” koja se trči u parovima i namijenjena je za sve rekreativce i one koji se žele okušati u brdskom trčanju. Parovi mogu biti muški, ženski, i mješoviti. Dužina ove dionice iznosi 12km, a parovi moraju zajedno ući u cilj
2. “Challenge” kategorija se trči individualno i namijenjena je za one koji se već bave brdskim trčanjem. Dužina ove kategorije je 22km, sa više od 1000m visinske razlike od starta do cilja.

Start za obe kategorije je u 10:00 sati ispred tržnog centra “Mepass Mall”, a sam cilj će biti ispred konobe “Goranci” gdje će biti upriličeno prigodno druženje i dodjela nagrada prvoplasiranim.

U samu organizaciju trke uključio se i Sportski savez grada Mostara koji je kao i dosadašnjih godina podržao ovaj projekat.

(AbrašMEDIA)