Home » AbrašMEDIA » U subotu otvaranje novih prostorija Šahovskog kluba Mostar
foto: www.abrasmedia.info

U subotu otvaranje novih prostorija Šahovskog kluba Mostar

U subotu, 20.05.2017. godine u 10 sati, Šahovski klub Mostar svečano će otvoriti svoje nove prostorije koje se nalaze u ulici Maršala Tita br. 89. Adaptacija ovih prostorija traje već nekoliko godina, a šahisti će svoje nove prostorije zvanično dobiti od subote. Nove prostorije ŠK Mostar svečano će otvoriti gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Isti dan će u povodu otvaranja novih prostorija biti odigran i šahovski turnir koji će biti FIDE rejtingovan. Turnir počinje u 12 sati, a prijave su otvorene do 11:30. Sistem takmičenja je švicarski sistem u 9 kola, 5 minuta po igraču. Pravo učešća na turniru imaju svi igrači iz BiH i inostranstva, a maksimalan broj učesnika je 50. Organizator je obezbijedio i 8 redovnih i 3 specijalne nagrade u iznosima od 100 KM, 80 KM, 60 KM, 40 KM, 30 KM, 20 KM, 20 KM, 10 KM.

“Pozivamo sve ljubitelje šahovske igre da nam se pridruže na otvaranju i turniru uz napomenu igračima da ponesu šahovski set i šahovsku garnituru standardnih dimenzija.”, saopšteno je iz Šahovskog kluba Mostar.

(AbrašMEDIA)