Home » AbrašMEDIA » UABNOR Novo Sarajevo održao predavanje povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH i 74. godišnjice od I zasjedanja ZAVNOBiH-a

UABNOR Novo Sarajevo održao predavanje povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH i 74. godišnjice od I zasjedanja ZAVNOBiH-a

Sinoć je u prepunoj sali Centra za djecu i omladinu na Grbavici UABNOR Novo Sarajevo održao predavanje povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH i 74. godišnjice od I Zasjedanja ZAVNOBiH-a.

Tema predavanja je bila “Odluke ZAVNOBiH-a i BiH danas”.


Panelist prof. Asmir Hasičić podsjećanjem na pojedine Rezolucije i Proglas narodima BiH napravio je paralelu i primjenjivost u današnjoj BiH, njenom trenutnom uređenju iz odrednica Dejtonskog sporazuma.

Po okončanju diskusije konstatovano je da su Rezolucije ZAVNOBiH-a dobra rješenja i za današnju državu i da se treba raditi na jačanju države BiH a ne kantona. Moderator je bio Amel Fejzić.

Panel je organiziran u sklopu Projekta Kultura sjećanja kroz značajne datume i očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa i tekovina antifašizma, a podržala ga je Općina Novo Sarajevo.

(AbrašMEDIA)