Home » AbrašMEDIA » Udruženje “Naša djeca” na Street Arts Festivalu

Udruženje “Naša djeca” na Street Arts Festivalu

U skolopu Street Arts Festivala danas je u OKC Abrašević otvoren Second Hand Bazaar, na kojem je udruženje “Naša djeca” i njihova prodavnica Friends izložila štand. Posjetioci su uživali u elektronskoj muzici koju su puštale dj-ice Mimoza & Vanessa.

Organizatorica Street Arts Festivala, Marina Đapić, izjavila je kako Street Arts Festival pruža priliku “Našoj djeci” da izlože svoj štand i promoviraju svoje udruženje, koje je veoma bitno za društvenu zajednicu, zbog toga što pomaže djecu bez roditeljskog staranja.

“Street Arts Festival od samog početka uključuje u svoju priču brojna udruženja. Ove godine ispala je savršena prilika da se povežemo sa Udruženjem “Naša djeca”. Prošle godine na festivalu imali smo Second Hand Bazaar. Ove godine smo se odlučili da pružimo priliku “Našoj djeci” da izlože svoj štand i da ujedno promoviraju svoje udruženje, koje je veoma bitno za našu društvenu zajednicu, zato jer Udruženje “Naša djeca” pomaže djecu bez roditeljskog staranja. Ovaj Second hand je radionica radne terapije za djevojke sa poteškoćama u razvoju, a koje su izašle iz dječijeg doma i kroz Udruženje se osamostaljuju.”

Naša sagovornica Marina je istakla da je potrebno da se počne buditi svijest i prevazilaze predrasude pogotovo ako je u pitanju najranjivija kategorija, odnosno djeca bez roditeljskog staranja.

“Street Arts Festival želi da pruži priliku ovakvim pozitivnim pričama, da se što više o njima zna. Naše društvo nije svjesno sa kojim se poteškoćama susreću djeca kada napuste dom, država uopće nema uređen sistem, a na svu sreću postoje ovakva udruženja kao što je “Naša djeca”. Ovo udruženje djeluje preko deset godina i iza sebe ima veoma uspješne projekte. Sarađujemo sa njima iz razloga što je zaista potrebno da se počne buditi svijest i prevazilaze predrasude pogotovo ako su u pitanju djeca.”

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku.

(AbrašMEDIA)