Home » AbrašMEDIA » Udruženje Naša djeca pomaže socijalno ugroženim porodicama

Udruženje Naša djeca pomaže socijalno ugroženim porodicama

Udruženje Naša djeca implementator je humanitarne akcije pomoći socijalno ugroženim porodicama, čiji je donator danska organizacija Hjalep Sarajevos Born-Pomoć djeci Sarajeva.

Prva faza planirana je u ponedjeljak, 31. 7. i utorak, 1. 8. 2017. godine, u sklopu koje će se podijeliti 194 paketa hrane socijalno ugroženim porodicama.

„Dobili smo povjerenje donatora i sretni smo da ćemo pomoći u realizaciji ove plemenite inicijative, jer iz iskustva Udruženja „Naša djeca – Our kids u BiH“, koje je osnovano s misijom pomoći djeci bez roditeljskog staranja, znamo koliko je važno da pružamo ruke prijateljstva i pomažemo jedni drugima. Nažalost, u našoj zemlji je velika stopa siromaštva i socijalne ugroženosti, ali duboko vjerujem da uz pomoć dobrih ljudi i donatora možemo učiniti male pomake i pomoći onima kojima je najpotrebnije,“ izjavila je Aida Kajan, predstavnica Udruženja Naša djeca – Our kids u BiH“.

Ova humanitarna misija će imati i svoju drugu fazu, koja će biti realizirana krajem mjeseca augusta. Preko 388 paketa biti će podijeljeno u gradu Mostaru i njegovoj široj i užoj okolici.

(AbrašMEDIA)