Home » AbrašMEDIA » Upis u školu gitare “Legato”

Upis u školu gitare “Legato”

Škola gitare “Legato” obavještava sve zainteresirane da je počeo upis u školu gitare koji će se do 18. februara vršiti u Muzičkom centru (MC) “Pavarotti” u Mostaru.

Primarni cilj škole je edukacija iz oblasti moderne muzike.

“Škola gitare “Legato” je formirana 2006. godine sa ciljem edukacije i socijalizacije djece i mladih sa područja Mostara. Orijentisani smo ka modernoj muzici i naš program rada obuhvata tradicionalne muzičke žanrove kao što su pop-rock, tradicionalna muzika sevdalinka, blues itd. U našem programu sadržana je osnovna muzička teorija kao jedan temelj svega toga što ćemo raditi. Od samog početka pa do danas kroz školu je educirano 1.200 polaznika , što znači da imamo dosta iskustva u radu sa mladima, rekao je voditelj škole Armin Mustafić.

U program rada uključene su i vježbe za razvijanje sluha.

“Učimo jedan dio teorije koji omogućava razumjevanje daljeg gradiva, radimo sve ono što čini jednu prosječnu pjesmu, od analize pjesme, harmonije, skala, upoznavanja osnovne ritmike, osnovnih akorda, harmonizacije skala itd. Škola raspolaže sa svojim instrumentima, što mnogo znači na samom početku dok djeca još nisu sigurna hoće li nastaviti sa školom”, dodao je Mustafić.

Svi zainteresirani mogu se javiti na recepciju MC “Pavarotti”, ili na broj telefona 036/550-750 odnosno 060/33-83-699. Upisati se mogu polaznici uzrasta od 7 godina i stariji, navodi se u saopćenju.

(AbrašMEDIA)