Home » AbrašMEDIA » Uskoro osnivanje Odgojnog centra HNK

Uskoro osnivanje Odgojnog centra HNK

Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK i Dalila Demirović, direktorica JU “Dječji dom” Mostar, danas su potpisali Ugovor o davanju na korištenje Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK jednog paviljona u sklopu JU “Dječji dom” Mostar.

Kako je nakon potpisivanja Ugovora istaknuto Ministarstvo s JU „Dječji dom“ Mostar, uz financijsku podršku UNICEF-a BiH, provodi proces transformiranja Doma s ciljem primjene Zakona o udomiteljstvu F BiH čija primjena počinje 1. marta 2018. godine.

Cilj transformiranja je uspostavljanje novih preventivnih servisa čiji će fokus djelovanja biti djeca u sukobu sa zakonom, djeca iz porodica s rizikom razdvajanja, maloljetne trudnice, trudnice iz socijalno ugroženih porodica, trudnice bez podrške porodice, djeca sa invaliditetom i djeca zatečena u skitnji i prosjačenju na području HNK.

Ministar Goran Opsenica je istaknuo kako će se, u sklopu započete transformacije, a na temelju iskazane dugogodišnje potrebe i zakonske obaveze osnovati JU Odgojni centar HNK, koji će koristiti dobiveni paviljon.

“Ministarstvo će prijedlog Odluke o utemeljenju Odgojnog centra uputiti Vladi i Skupštini HNK, a sredstva za pripremu prostora i njegovo funkcioniranje osigurana su u Proračunu HNŽ”, zaključio je ministar Opsenica.

Inače, Ugovor je potpisan uz prethodnu saglasnost Upravnog vijeća JU “Dječji dom” Mostar i Grada Mostara kao osnivača.

(AbrašMEDIA)