Home » Video » VIDEO: Garbage objavili spot za pjesmu “No Horses”

VIDEO: Garbage objavili spot za pjesmu “No Horses”

Jedan od najpopularnijih bendova s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina, Garbage, objavio je spot za aktuelni singl “No Horses”.

Sve prihode od prodaje i preslušavanja singla bend će donirati Internacionalnom komitetu Crvenog Krsta do kraja 2018. godine.

Shirley Manson, pjevačica, objasnila je kako je nastala pjesma: “Vozila sam se kroz škotski krajolik i vidjela konje na livadi. Pitala sam se što će im se dogoditi kada dođe dan da ih više nećemo trebati? Nije teško zamisliti budućnost u kojem će vlasti uništavati sve što ne donosi profit”.

“Kao što je to ranije bio slučaj sa Ninom Simon i Mississippi Goddam ili ‘The Clash’ i Straight To Hell, No Horses me je uvjerila da nisam lud i da ovo zaista jeste izopačeno vrijeme”, izjavio je režiser spota Scott Stuckey dodavši kako je tekst pjesme zaista moćan i da je njegov zadatak bio da doda vizuelni aspekt koji publici “neće upropastiti individualnu percepciju”.

U toku ove godine bend Garbage je objavio i svoju autobiografiju naslovljenu “This Is The Noise That Keeps Me Awake” za koju je svaki član benda pisao određeni dio priče. Pored same biografije, knjiga sadrži i nikad ranije objavljene fotografije benda.

(AbrašMEDIA)