Home » AbrašMEDIA » CIK BiH: Ponovni izbori u Stocu 19. februara

CIK BiH: Ponovni izbori u Stocu 19. februara

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela Odluku o raspisivanju i održavanju ponovnih izbora u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za općinsko vijeće.

“Ponovni izbori u općini Stolac će biti održani u nedjelju, 19. februara ove godine i provest će se na osnovu istih kandidatskih listi za općinskog načelnika i kandidatskih listi za općinsko vijeće ali bez imena onih kandidata koja su uklonjena na osnovu pravosnažnih i konačnih odluka Centralne izborne komisije BiH, kao i na osnovu istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima.

Centralna izborna komisija BiH je za potrebe ponovljenih izbora u Stocu, za svoje aktivnosti, iz budžeta instititucija BiH osigurala sredstva u iznosu od 38.000 KM. Dodatno se iz općinskog budžeta trebaju osigurati sredstva za naknade članovima biračkih odbora.

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila i Instrukciju o postupku provođenja ponovnih izbora u Stocu koja sadrži sve aktivnosti koje će se provesti na ponovljenim izborima kao i nosioce tih aktivnosti.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registriran van BiH, 31 birač registriran da glasa u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasaju lično”, navode iz CIK-a BiH.

(AbrašMEDIA)