Home » AbrašMEDIA » Đelo Hadžiselimović odabrao filmove za prvi hrvatski dokumentarni kanal

Đelo Hadžiselimović odabrao filmove za prvi hrvatski dokumentarni kanal

“DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović” je prvi hrvatski dokumentarni kanal na kojemu će se prikazivati najbolji dokumentarni filmovi po izboru slavnog HTV-ovog selektora programa.

Kanal DokuTV pokrenuo je hrvatski distributer Discovery film&video.

“U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za ime Đele Hadžiselimovića, čovjeka koji je od svoga imena stvorio praktički brend zahvaljujući dugogodišnjem radu na HRT-u. Njegova slava otišla je toliko daleko da se s odjavnih špica nacionalne televizije preselila na majice koje smo s ponosom nosili u noćne izlaske. Odlaskom u mirovinu, Đelo nije mirovao pa je svoje dokumentarističko znanje udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video koja je pokrenula prvi domaći dokumentarni kanal pod nazivom DOKUTV – ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ”, objavili su iz Discovery film&video .

Kako navode iz Discovery film&video tematski, program DokuTV-a sadržava brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, nauke, historije, muzike, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, najaktuelnijim događajima i nebrojenim drugim temama. To je kanal koji prikazuje premijerne dokumentarce, a posebno treba izdvojiti i činjenicu što je oko dvadeset i pet posto kanala sinhronizirano na hrvatski jezik što se posebno odnosi na putopisne dokumentarne filmove.

Kanal će se emitirati sedam dana u sedmici, puna dvadeset i četiri sata te obilovati najkvalitetnijim filmovima kada je dokumentaristički žanr sedme umjetnosti u pitanju. Korisnici evoTV-a već nekoliko mjeseci mogu pratiti kanal DokuTV.

(AbrašMEDIA)