Home » Dnevne novosti » BiH » Hiljade domaćinstava u FBiH bez napajanja električnom energijom

Hiljade domaćinstava u FBiH bez napajanja električnom energijom

Nakon što je sinoć otklonjen kvar na 10 kV dalekovodu Kamenica, nema zastoja u napajanju dalekovoda na području Zeničko-dobojskog kantona. U toku je saniranje kvarova na niskonaponskoj mreži.

U Tuzlanskom kantonu bez napajanja električnom energijom trenutno su dalekovodi na području Živinica, Gračanice, Općine Doboj Istok, Kladnja i grada Tuzle. Bez snabdijevanja je oko 5.300 kupaca, saopćeno je iz Službe za komunikacije Elektroprivrede BiH (EPBiH), javlja Fena.

U Srednjobosanskom kantonu problemi su sa snabdijevanjem 67 kupaca u Donjem Vakufu.

Zbog kvarova na dijelovima 10 kV dalekovoda Lukomir i Bradina, bez električne energije je još oko 250 kupaca na području Konjica.

Snabdijevanje u Unsko-sanskom kantonu je stabilno uprkos pogoršanju vremenskih uslova. Ekipe Elektrodistribucije Bihać rade na otklanjanju kvara na odcjepu 10 kV dalekovoda Zgon.

Situacija na niskonaponskoj mreži u Kantonu Sarajevo je stabilizovana i nema najava kvarova u povećanom obimu. U protekla 24 sata zaprimljeno ih je 200. Zbog problema s napajanjem 10 kV dalekovoda na području općina Stari Grad, Novi Grad, Hadžići, Vogošća, Ilidža i Ilijaš, bez električne energije je oko 770 kupaca.

Iz Elektrodistribucije Sarajevo su uputili apel građanima da u slučaju pada nadzemnih vodiča, odmah pozovu Informativni centar na besplatni telefon 080 020 133 i da, do dolaska elektromonterske ekipe, ne prilaze mjestu kvara.

(Agencije)